Uniek rekreatie

3 dagen in het altijd mooie Amsterdam

Geplaatst op

In de hoofdstad van Nederland is er altijd wat te beleven. In het onderstaande reisverslag vind je alle bezienswaardigheden die je moet zien bij een lang weekend weg in Amsterdam.

De eerste dag

Van Gogh Museum

In het Van Gogh Museum vind je de grootste collectie schilderijen van Van Gogh en biedt bezoekers ook een bijzondere biografie van het leven en het werk van de kunstenaar. Ook zijn er schilderijen van kunstenaars die Van Goghs werk hebben geïnspireerd en die volgden met inspiratie van Van Gogh. Je vindt het museum op het Museumplein 6 in Amsterdam.

De tweede dag

Anne Frank Huis & Jordaan

Zorg ervoor dat je vroeg richting het Anne Frank huis vertrekt of wees voorbereid op een wachtrij van 2-3 uur om naar binnen te gaan. Dit is een eye-catcher voor veel bezoekers van Amsterdam en het behoeft geen uitleg waarom dit het geval is. Je ziet de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in het Anne Frank huis vanuit een ander perspectief dan bijvoorbeeld concentratiekampen uit die tijd. Het huis is nu een soort museum, omdat het het verhaal van Anne Frank en enkele interessante feiten over de oorlog laat zien, vooral vanuit het perspectief van de joden.

De laatste dag van je lange weekend

Huur een fiets en verken Amsterdam

Houd het ontspannen op je laatste dag in Amsterdam en probeer te genieten van de stad vanuit een lokaal perspectief. Fietsen zijn overal te vinden en ook toeristen weten de fiets steeds vaker te vinden. Zorg ervoor dat je wegblijft van de toeristische gebieden, want het opent niet alleen je ogen voor meer van Amsterdam, maar maakt het fietsen een stuk veiliger met minder verkeer in de buurt.

Rondvaart door de grachten

Spring op een rondvaart om de stad te zien van waar het beroemd om is – de grachten. Er zijn verschillende touroperators die allemaal een vrij vergelijkbare service bieden, dus je kunt niet echt verkeerd gaan. Je kunt ook zelf een sloep huren in de hoofdstad die je zelf mag besturen.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden