Uniek rekreatie

3 leuke manieren om te fietsen met het hele gezin

Geplaatst op

Als jullie met zijn drieën of vieren op vakantie gaan naar een camping of naar een natuurrijke omgeving, zal je deze zomer misschien wel een paar fietstochtjes willen maken. Maar goed, dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Als je samen met je partner een stuk wilde fietsen vroeger, was dat geen probleem! Ieder op zijn fiets en rijden maar. Nu er een gezinsuitbreiding heeft plaatsgevonden, is dit allemaal niet zo eenvoudig. In deze blog geven we je drie leuke tips om ervoor te zorgen dat jullie deze zomer tóch nog met zijn drieën of vieren erop uit kunnen met de fiets.

Bakfiets

Een bakfiets is ideaal wanneer je graag een stuk wil fietsen met de kinderen, maar deze hier misschien toch wat te klein voor zijn. Een peuter kan immers nog niet fietsen en als je moet wachten op je kind van circa 5 jaar, dan is de lol er wel gauw van af. Een mooi alternatief hiervoor, kun je een bakfiets kopen. Hiermee kun je lekker met zijn allen genieten van een fijn bosritje of een ritje langs de beek.

Tandem

Een tandem is leuk voor als je kinderen net wat ouder zijn. Ze kunnen nu al zelf fietsen, maar worden snel moe en je moet uiteindelijk altijd helpen om ze vooruit te krijgen. Om dan nog maar te zwijgen van de situaties waarin je kind besluit om de fiets gewoon achter te laten en je aan te kijken met een bekijk-het-maar­blik. Met een tandem kun je toch nog de route afmaken, ook als je kinderen besluiten niet meer mee te willen doen.

Fietskar

Als derde optie kun je ook nog kiezen voor een fietskar. Dit zijn eenvoudige constructies die je vastmaakt aan je eigen fiets. De fietskar bestaat uit een afsluitbare cabine op (meestal) twee wielen dat gesleept wordt door een fietsende ouder. Het is minder gezellig, maar een degelijk alternatief waar je ook voor kunt kiezen, mochten een bakfiets of een tandem niet tot de mogelijkheden behoren.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden