Uniek rekreatie

400 jaar diamantstad Amsterdam: een schitterend verhaal

Geplaatst op

Een diamant is bijzonder en heeft een bepaalde eeuwigheidswaarde. De hardheid van het materiaal en het fonkelende charisma omgeven deze edelsteen met een mysterieuze sfeer. In deze blog lopen we door de diamantstad bij uitstek, Amsterdam, waarbij we stilstaan bij de verschillende interessante zaken die er rondom de diamantindustrie te vinden zijn.

Een schitterende geschiedenis

Onze hoofdstad staat bekend om vele dingen, maar dat ze van oudsher een diamantstad is, verbaast veel mensen. Al sinds de 16de eeuw is er een bloeiende diamanthandel in de stad. Een industrie die werd gedreven door de Sefardische Joden, een bevolkingsgroep die in het midden van de 15e eeuw  door het Katholieke regime vanuit Spanje en Portugal naar Nederland verdreven werd. Ze moesten zich tot het christendom bekeren, deden ze dit niet dan moesten ze deze landen verlaten. Eenmaal in Nederland kwamen zij in de diamanthandel terecht en wisten hier een bloeiende industrie in te beginnen.

Ook tegenwoordig zijn er nog een flink aantal diamantslijperijen te vinden in de stad en sommigen geven rondleidingen. Het mooie is dat je kunt zien hoe de diamanten geslepen en gepolijst worden. Natuurlijk is het erg aan te raden om een aankoop te doen, want iedereen weet: ‘Diamonds are a girl’s best friend’. Wanneer je inderdaad besluit om diamanten te kopen, dan geeft de juwelier je daar vaak een uitgebreide beschrijving bij. Zo weet je alles over uw gekochte edelsteen. In Amsterdam vindt je veel juweliers waar je echt authentieke juwelen kunt vinden. Het is dan ook aan deze pronkstukken af te zien dat ze door een lokale vakman gemaakt zijn. De juwelier Amsterdam is de expert bij uitstek om je te adviseren over de verschillende soorten diamanten en de mogelijkheden daarvan.

Diamant museum

Een andere plek gewijd aan de diamanthandel is het Diamant Museum, een plek waar het verleden tot leven komt. Dit museum is gevestigd aan de Paulus Potterstraat 8 te Amsterdam. Het mooie pand, een statige villa, is te vinden dichtbij het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. In dit museum komt je alles te weten van de ontstaansgeschiedenis van een diamant en kunt je verschillende schitterende juwelen zien die eigendom zijn van het Huis van Oranje. Ook weet je na een bezoek aan het museum hoe je een echte diamant van een valse kunt onderscheiden.

Levenslang plezier

Een diamant is kostbaar en natuurlijk zeer duurzaam. Het is een geschikte manier om uw liefde te betuigen aan iemand, bijvoorbeeld in de vorm van een verlovingsring of om de band tussen moeder en dochter te benadrukken.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden