Een camper is ideaal voor het maken van lange road trips en geeft dat ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt immers gaan en staan waar je wilt. Het enige nadeel van een camper is dat ze erg prijzig zijn. Heb je ooit overwogen om een camper te kopen, maar weet je niet zeker of het de moeite waard is op de lange termijn? Een goed alternatief is een camper huren. In dit blog hebben we  een lijst samengesteld van redenen waarom het huren van een camper of camperaanhanger voor veel mensen een goede optie is.

Huren versus kopen van een camper

  1. Het kopen van een camper is een grote investering. Huren geeft je de mogelijkheid om de levensstijl van de camping uit te proberen zonder dat je in één keer een flinke som geld kwijt bent.
  2. Wanneer je slechts een week of twee per zomer kampeert, is het huren van een camper een veel voordeliger keuze dan het bezitten ervan.
  3. Winter- en seizoensgebonden opslag zijn extra kosten die mensen vaak vergeten. Door te huren, bespaar je op deze kosten.
  4. Kamperen in een tent met kleine kinderen kan een uitdaging zijn. Als je een gemakkelijkere reis wilt terwijl je kinderen klein zijn, is het huren van een camper een goede optie.
  5. Een groot voordeel van een camper is dat je hiervoor geen trekhaak nodig hebt zoals bij een caravan.
  6. Seizoensgebonden onderhoud en reparaties aan een persoonlijke camper kunnen niet alleen duur zijn, maar ook tijdrovend. Wanneer je een camper huurt, is dit werk de verantwoordelijkheid van de verhuurder.
  7. De redenen voor het huren van een camper zijn eindeloos, maar een van de beste redenen die we kunnen bedenken is de mogelijkheid om op pad te gaan voor een avontuur dat helemaal van jezelf is!