Uniek rekreatie

Buitenactiviteiten met kinderen

Geplaatst op

Kinderen hebben van zichzelf veel energie die ze kwijtmoeten. In de zomer is het in Nederland gelukkig vaak mooi weer en kunnen de kinderen buiten lekker razen. In de tuin zijn ze vaak wel een tijdje goed met buitenspeelgoed, maar soms is het ook leuk om er een echt dagje weg van te maken. Er zijn genoeg leuke buitenactiviteiten waar zowel jij als je kind zich kan vermaken. Aan het einde van de dag zal je kind moe en voldaan weer thuiskomen. Het aanbod van buitenactiviteiten is vrij hoog en daarom is het soms moeilijk kiezen voor ouders. Om een beetje inzicht hierin te geven staan hier wat leuke buitenactiviteiten op een rijtje.

Pretpark

Met mooi weer is een pretpark een fantastisch uitje voor de kinderen. Kies een pretpark dat past bij de leeftijd van je kinderen. Als de kinderen nog erg jong zijn kan het zonde zijn om naar de grootste pretparken te gaan omdat ze daar niet in alle attracties mogen. In plaats daarvan kun je met kleine kinderen beter naar themaparken die ingericht zijn op de fase waarin je kinderen zich bevinden. Niet zo’n fan van pretparken? Dierentuinen zijn ook altijd leuk. Veel dierentuinen hebben ook speeltoestellen waar de kinderen samen met anderen kunnen klieren en klauteren.

Survivallen

Een echte stoere activiteiten waar je zelf ook nog wel eens voor een uitdaging kan staan. Op diverse locaties in Nederland kun je survivallen. Je gaat dan rollen in de modder, klimmen aan touwen en kruipen onder netten. Naar wens kun je er voor kiezen om dit in wedstrijd verband te doen in meerdere teams. Deze activiteit is dus erg gezellig maar ook nog eens goed voor de conditie. Wil je een echte uitdaging? Ga dan eens naar de Ardennen, om te survivallen, dat kan daar ideaal.

Vlot bouwen

Op de warmste dagen zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Je kunt een bootje huren, maar hoe stoer is het om met de kinderen zelf een boot te bouwen? Boek een activiteit vlotbouwen en met de nodige materialen worden jullie uitgedaagd om zelf een vlot te bouwen die stevig genoeg is om mee te kunnen ervaren. Als de vlot klaar is, en jullie het er warm van hebben gekregen, is het tijd om het water op te gaan.

Buitenspelen

Natuurlijk hoeft een activiteit geen geld te kosten. Buiten op straat kunnen kinderen ook leuk spelen met kinderspeelgoed. Vooral wanneer de buurtkinderen ook mee spelen kunnen ze een tijdlang zoet zijn. En bijkomend voordeel is dat dit gewoon gratis is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden