Uniek rekreatie

De 3 leukste uitjes in Lelystad

Geplaatst op

In Lelystad is genoeg te doen voor jong en oud! Van shoppen in Bataviastad tot het bezoeken van interessante musea zoals Batavialand.  In dit blog vertellen we je alles over de 3 leukste uitjes in Lelystad.

Gezellig shoppen in Bataviastad

Zin om lekker te gaan shoppen? Bezoek dan de allereerste fashion outlet van Nederland: Bataviastad. De outlet is gevestigd in een imitatie van een vestigingsstad, inclusief zware stadsmuur, leuke klinkerstraatjes en houten winkelgebouwen met een authentieke uitstraling. De outlet bestaat al sinds 2001 en is regelmatig uitgebreid, waarvan de meest recente uitbreiding vorig jaar is gedaan. Het centrum heeft in totaal 31.000m2 aan oppervlakte en beschikt over meer dan 150 winkels.

Ontdek het verhaal achter de Nederlandse luchtvaart bij het Aviodrome

De leukste vliegbestemming van Nederland is natuurlijk het Aviodrome. Hier wordt het interessante verhaal verteld over de luchtvaart in Nederland. Aviodrome is leuk voor het hele gezin. Leer alles over Anthony Fokker, de maker van de eerste vliegtuigen tot alles over de moderne vliegtuigen en zelfs over de ruimtevaart. Het leuke aan Aviodrome is dat het niet alleen maar naar vliegtuigen kijken is. Je mag er zelfs in instappen! Stap bijvoorbeeld aan boord van een Boeing 747 of wees een echte piloot in een flight simulator.  Kinderen leven zich uit in een van de kinderattracties en leren spelenderwijs hoe bagageafhandeling op een vliegveld in zijn werk gaat. Tijdens de pilotenopleiding voelen ze zich een echte piloot. Het hele jaar door worden er verschillende exposities en evenementen georganiseerd en tijdens schoolvakanties zijn er speciale kinderactiviteiten.  Meer informatie vind je op aviodrome.nl

Batavialand: waar water en land samen komen

Nederland staat natuurlijk bekend om zijn water in zowel positieve als negatieve zin. Water is soms een vijand, maar ook een bron van voorspoed en handel. In Batavialand komt deze strijd met het water tot leven. Leer alles over de ontdekkingsreizen, de handel over het water en de geëxporteerde kennis die Nederland heeft opgedaan. In Batavialand leer je alles over hoe Nederland al duizenden jaren naast het water leeft!

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden