Uniek rekreatie

De dakkoffer: ideaal voor op vakantie

Geplaatst op

Met een dakkoffer vergroot je in één klap de laadruimte van je auto. Heel handig dus voor wanneer je met meerdere personen op vakantie gaat met de auto. Veel bagage kan eenvoudig opgeborgen worden in de dakkoffer, zodat je comfortabeler je eindbestemming kan bereiken. Een dakkoffer neemt geen ruimte in beslag en is eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van een dakkoffer.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een dakkoffer?

Voordat je een dakkoffer koopt, is het belangrijk dat je een dak drager plaatst op je auto. Kies een dak drager set welke ontwikkeld is voor jouw model auto. Auto’s zonder dak rails hebben vaak dak dragers nodig die specifiek zijn gemaakt voor een bepaald merk en model auto. Let hierbij ook op dat je naar het juiste bouwjaar van de auto kijkt.

Kijk van tevoren, voordat je de dak dragers monteert, hoe ver deze uit elkaar moeten staan en houdt hierbij rekening met de lengte van de dakkoffer. Let erop dat de dakkoffer niet te ver naar achter staat, omdat anders de dakkoffer de achterklep kan blokkeren.

Bij Yakima.nl kun je terecht voor dak dragers met een naadloos en elegant design. Ook zorgt de aerodynamische vorm voor een lagere luchtweerstand. De Yakima dak dragers veroorzaken minder lawaai en realiseren een lager brandstofverbruik dan dak dragers van andere merken.

Waarom een dakkoffer beter is dan de volgende alternatieven

Behalve dakkoffers zijn er genoeg alternatieven waarmee je ook meer bagage kan meenemen op vakantie. Echter brengen deze alternatieven ook nadelen met zich mee:

Caravan

Vaak kiest men ervoor om extra bagage mee te nemen in een aanhanger of caravan. Een caravan is een grote investering en is vaak ook een rijbewijs BE voor nodig (indien de caravan inclusief laadvermogen meer weegt dan 750 kg). Daarnaast zorgt een caravan voor een hoger brandstofverbruik en tevens een grotere last voor je auto.

Een aanhanger

Een aanhanger is een goede tussenoplossing voor wanneer je extra bagage wil meenemen, maar niet te veel geld wil investeren. Nadeel van een aanhanger is dat het brandstofverbruik alsnog hoger wordt dan wanneer een dakkoffer wordt gebruikt. Daarnaast mag je met een aanhanger in veel landen ook slechts 80 of 90 kilometer per uur rijden, wat de rit ook langer maakt. Verder heb je met een dakkoffer het voordeel dat je wegligging een stuk beter is dan met een aanhanger.

Een (grotere) auto huren

Het derde alternatief is een grotere auto huren voor op vakantie. Een auto met meer laadvermogen, waar alle bagage in past, is ideaal om zonder zorgen op vakantie te gaan, zonder dat een dakkoffer nodig is. Echter is het huren van een (grote) auto vaak erg duur, zeker voor een langere periode. Een dakkoffer hoeft slechts één keer aangeschaft te worden.

Gerelateerde berichten

Zo verklein je de kans op inbraak in je camper

Ga je binnenkort op campervakantie, dan is de beveiliging van je geliefde voertuig van groot belang. Inbraak in campers komt namelijk geregeld voor,...

Lees meer

Ontdek de Ardennen: Avontuurlijke activiteiten voor een onvergetelijk verblijf

De Ardennen, een prachtig en ruig natuurgebied dat zich uitstrekt over België, Luxemburg en Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende...

Lees meer

Strandhuisjes in nederland: Ontdek een unieke vakantie-ervaring

Nederland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, biedt een unieke vakantie-ervaring in de vorm van strandhuisjes. Deze charmante...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden