Uniek rekreatie

De meest populaire vakantietypes van dit jaar

Geplaatst op

Wat voor vakanties zijn dit jaar het populairst? Zonvakanties naar bekende Europese landen en eilanden worden weer veel geboekt, maar ook citytrips en wintersporten stijgen in populariteit. Wil je alles weten over wat voor vakanties mensen dit jaar hebben geboekt? In dit artikel hebben we de populairste vakantietypes en bestemmingen op een rijtje gezet.

Zonvakanties

Uiteraard zijn de zonvakanties deze zomer weer erg populair. Bekende vakantielanden zijn de Zuid-Europese landen en de eilanden die hierbij horen. Frankrijk staat nog altijd op nummer één als het gaat om zonvakanties. Door de hogere temperaturen afgelopen jaren in Nederland, België en Duitsland, worden ook hier meer zonvakanties geboekt. In Duitsland en België waren dit voorheen vooral rondreizen met de camper of caravan en stedentrips. Ook all-inclusive reizen naar warme landen zijn nog altijd erg populair. Dit zijn meestal vliegvakanties naar warmere landen.

Citytrips

Stedentrips zijn vooral populair onder jongeren en stellen zonder kinderen. Het aantal boekingen voor citytrips is de afgelopen jaren fors gestegen. Dit komt doordat vliegtickets en hotels steeds goedkoper worden en er steeds meer vliegvelden bijkomen. Ook is er steeds meer keuze uit bestemmingen. Naast de bekende Europese steden zoals Londen, Parijs en Barcelona, zijn ook de steden in Oost-Europa en Azië in trek.

Wintersport

De wintersport is vooral populair onder gezinnen met kinderen en jongeren. Het aantal boekingen voor wintersportvakanties is de afgelopen jaren gestegen, vooral door de toenemende vraag naar skiverhuur en -lessen. wintersport is vooral populair in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Andere populaire bestemmingen zijn Tsjechie, Slowakije en Polen.

Wintersportvakanties zijn vaak redelijk prijzig. Daarom werden er iets minder verkocht dan normaal. Dit komt wellicht mede doordat gezinnen het afgelopen jaar meer betaalden voor energie, gas en boodschappen.

Andere vakantietypes

Wat voor vakanties kun je nog meer boeken? Naast de bovengenoemde vakantietypes heb je nog langere rondreizen of vakanties naar landen buiten Europa. Deze vakanties zijn vooral populair onder mensen met voldoende vrije tijd en geld. Rondreizen door Zuid-Amerika, Afrika of Australië zijn erg in trek. Ook heb je nog sportieve vakanties, waarbij mensen gaan watersporten, fietsen of wielrennen. Voor jongeren en ouderen heb je ook speciale (bus)reizen. Voetbalvakanties worden tegenwoordig ook steeds vaker geboekt. Dit komt mede doordat veel jongeren tegenwoordig fan zijn van buitenlandse clubs, of graag grote wedstrijden willen bijwonen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden