Uniek rekreatie

De organisatie achter een groot event!

Geplaatst op

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de schermen bij een groot evenement of bij een feest? Er komt een hele boel bij kijken om een feest of evenement tot een groot succes te maken. Daarom werken er tientallen mensen aan onder andere het opbouwen van de tenten en geluidsinstallaties en wordt er rekening gehouden met de veiligheid. Er zijn ook veel mensen betrokken met het treffen van de juiste voorbereidingen voor wat betreft de horecavoorzieningen en de sanitaire voorzieningen. In deze blog noemen we een aantal onderdelen van de organisatie van een feest of evenement waar je misschien nog niet bij had stilgestaan.

EHBO: safety first!

De EHBO-post is vaak een verplicht onderdeel van een midden-groot evenement of feest. Een ongeluk zit in een klein hoekje en lang niet iedereen is bevoegd en bekwaam om de eerste hulp toe te dienen wanneer het niet goed gaat met iemand.

Tenten en overdekking

In Nederland worden we vaak verrast door een regenbui. Zeker in de zomer, wat het hoogseizoen is voor wat betreft evenementen, feesten en festivals, kunnen we nog wel eens te maken krijgen met een stortbui. Een paar druppels zijn op zich niet zo erg, maar de meeste festivals, evenementen en feesten worden in de zomer in de open lucht gehouden. Je wil dan natuurlijk niet dat de grond veranderd in een grote modderpoel! Gelukkig kunnen organisatoren eenvoudig een grote tent huren om dit probleem voor te zijn.

Stroomvoorziening

Een groot evenement, feest of festival vraagt erg veel stroom. Niet alleen al het geluidsapparatuur moet voorzien worden van stroom, ook de lichten op en bij het podium vragen de nodige volts. Om niet alle stoppen door te laten slaan wordt er veel gebruik gemaakt van aggregaten. Deze grote accu’s zorgen ervoor dat er voldoende stroom is om het feestje nog even te laten doorgaan!

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden