Uniek rekreatie

Dit zijn de mooiste natuurgebieden van Flevoland

Geplaatst op

Je bent een dagje vrij en wilt de Flevolandse natuur verkennen. Dan hebben we goed nieuws voor je: Flevoland zit vol met prachtige natuurgebieden. Denk aan Natuurpark Lelystad, de Lepelaarplassen en Schokland. De mooiste natuurgebieden van Flevoland zetten we hieronder voor je op een rij, zodat je makkelijk een keuze kunt maken.

Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad is dé plek om bijzondere diersoorten te ontdekken. Een uitgebreid stelsel van wandel- en fietspaden maakt dit park ook nog eens zeer toegankelijk voor zowel voetgangers als fietsers. Je wandeling of fietstocht kun je het best bij het bezoekerscentrum beginnen. Daar vind je onder andere een mooie expositie. Kom je zonder fiets, maar lijkt het je leuk om door het park te fietsen? Dan kun je voor weinig geld een fiets of duofiets huren.

Schokland

Schokland is een voormalig eiland in de Noordoostpolder – daarvoor lag het als eiland in de Zuiderzee. Het is tegenwoordig een plek met veel geheime, prachtige bodemschatten en een rijke historie. Midden in Schokland staat het Museum Schokland, waar je veel leert over de geschiedenis van Schokland. Tegenwoordig is Schokland onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Casteleynsplas

De Casteleynsplas is een zandwinplas gelegen ten noordoosten van Emmeloord. Het is een erg schoon en visrijke omgeving waar op de oevers ijsvogels broeden. Je kunt hier wandelen om even bij te komen van de dagelijkse activiteiten. Zeker het bezoeken waard als je even tot rust wilt komen!

Lepelaarplassen

Vogels spotten? Dan moet je bij de Lepelaarplassen zijn. Je loopt hier tussen de rietvelden, wilgenbossen, geurende braamstruiken en hoge schietwilgen. Ondertussen kom je vele vogels tegen: hier zijn al ruim 300 soorten vogels gespot! Het bezoekerscentrum in de Lepelaarplassen zijn een goed startpunt voor een wandeling of fietstocht in dit gebied.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden