Uniek rekreatie

Duurzame catering voor uitjes

Geplaatst op

Ieder jaar wordt er in Nederland al voor miljoenen euro’s aan eten weggegooid, terwijl er in Nederland ook mensen honger lijden. Laatje een uitje cateren? Kies dan voor een ervaren cateraar met duurzame voeding.

Stem je besparingswens af met de cateraar

Bespreek je wens om voedselverspilling tegen te gaan met de zaal eigenaar en cateraar. Wees hierbij flexibel wanneer zij suggesties doen.Een cateraar kan eventueel het niet-bereide gerechten van de vorige dag gebruiken, of gerechten bereiden die zij de volgende dag ook elders serveren.

Focus op kwalitatief eten

Een van de belangrijkste punten is om te focussen op de kwaliteit van het eten, in plaats van op de hoeveelheid. Hierdoor heb je meestal een beperkte keuze in gerechten, maar door minder producten te serveren bespaar je ook direct geld.

Het geld wat je overhoudt uit het beperken van het aantal gerechten kun je vervolgens investeren in voeding die rijk is aan eiwitten en vitaminen. Je zult merken dat je met minder gerechten ook minder restjes overhoudt. Als bedrijfseigenaar heeft dit het voordeel dat je de gezondheid van personeelsleden ook positief beïnvloed, wat kan leiden tot minder ziekteverzuim.

Stem de tijd af op de genodigden

Kijk kritisch naar het tijdstip waarop je wilt gaan eten. Ga je bijvoorbeeld al om 15 uur dineren? De gasten zullen dan waarschijnlijk weinig trek hebben en dus ook relatief weinig eten. Eet je om 19 uur, dan zullen de gasten meer eten.

Verdiep je in de afvalstoffen van de gerechten

Wanneer je rundvlees laat serveren, dan worden er meerdere liters water gebruikt bij het preparen van het vlees. Kies je voor kip, dan zorg je al voor 75% minder afvalwater en met vegetarische gerechten is dit nog minder. Verdiep je in de afvalstoffen van de gerechten of laat je hierover adviseren door de cateraar.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden