Uniek rekreatie

Een goedkoop weekendje weg in Brugge

Geplaatst op

Heb je een drukke periode achter de rug en ben je toe aan een weekendje weg? Of hebben jullie iets te vieren binnen jullie relatie? Brugge is een goede plek om tot rust te komen en tegelijkertijd cultuur en historie op te snuiven. Ook staat Brugge bekend als de ideale stad voor een romantisch weekendje weg. Vanuit Nederland is Brugge gemakkelijk te bereiken en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook met een klein budget is er in Brugge van alles te ondernemen kun je terecht in goedkope hotels.

Bezienswaardigheden van Brugge

De historische binnenstad van Brugge is over de eeuwen heen goed bewaard gebleven en staat het daarom sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Brugge kent vele musea, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld het een na hoogste bakstenen gebouw ter wereld: de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder in deze kerk de beroemde Madonna met Kind van Michelangelo. Daarnaast is de Basiliek van het Heilig Bloed eveneens adembenemend door de vele kunstwerken die er te bewonderen zijn.

Goedkope hotels in Brugge

Mocht je willen overnachten in Brugge, dan kan dat in één van de vele hotels. De meeste goedkope hotels zijn buiten het centrum te vinden, maar gelukkig zijn er vaak genoeg aanbiedingen bij hotels in het centrum. Hierdoor kun je ook in het mooie centrum van Brugge genieten van een romantische overnachting. Let bij het reizen per auto wel op dat je in vele gebieden slechts 30 kilometer per uur mag en er veel eenrichtingsverkeer is. Het beste kun je dus een plekje voor de auto kiezen dat vlak buiten het centrum ligt.

Horeca in Brugge

Brugge kent volop horeca locaties. Door regels rondom het rijden met de auto in het centrum is er van Brugge een fijne winkelstad gemaakt. Er zijn veel verschillende restaurants en cafés te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Natuurlijk mag tijdens een verblijf in België een bier-gerelateerd uitje niet op de planning ontbreken. Bezoek eens Brouwerij De Halve Maan: voor de echte bierliefhebber. Elke dag worden er rondleidingen door de brouwerij en museum gegeven. Sluit de dag af met een Duvel in het enige echte Duvel-café, gelegen aan de Grote Markt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden