Uniek rekreatie

Een vakantiewoning in Oostenrijk kopen? Let op deze 3 punten

Geplaatst op

Voor veel mensen die graag op wintersport gaan of fan zijn van de Oostenrijkse Alpen willen later een vakantiewoning in Oostenrijk kopen. Dat is de ultieme droom, waar ze een deel van het jaar zelf in kunnen wonen en de rest van het jaar verhuren aan andere toeristen. Op die manier kunnen ze ook nog een leuk extra inkomen hebben om van te rentenieren. Hoewel er genoeg mogelijkheden zijn en je bedrijven hebt die tegenwoordig vrijwel alles voor je regelen, zijn er drie punten waar je op moet letten voordat je overgaat tot de aankoop.

  1. Hoe vaak ben je van plan in de vakantiewoning te zijn?

Op het moment dat je een vakantiewoning in Oostenrijk wil aanschaffen is het natuurlijk goed om vooraf te bepalen wat het gaat kosten als je er bent, maar ook als je niet aanwezig bent. Denk hierbij aan de aanschafwaarde, maar ook de normale maandelijkse terugkerende kosten. Zorg dat je genoeg vermogen of inkomen hebt om ook deze kosten te betalen. Het is in Oostenrijk wel zo dat op bepaalde populaire locaties, zoals Tirol, een vakantiewoning altijd bewoond moet zijn. Dit doen ze om de uitstraling van het dorp te bewaken en je dus niet 8 van de 12 maanden in het jaar dichte ramen en deuren hebt. In dat geval zul je moeten zorgen dat het appartement of de woning veel verhuurd wordt. Dit is een verantwoordelijkheid, maar helpt uiteraard wel met de vaste lasten.

  1. Past de vakantiewoning in je pensioenplannen?

Investeren in onroerend goed voordat je met pensioen gaat is een erg verstandige keuze om een vorm van passief inkomen aan te houden. Daarnaast is het makkelijker om een hypotheek te krijgen om een dergelijke investering te financieren als je nog werk hebt. Je kunt dan een deel van je werkende jaren gebruiken om de schulden af te lossen. Daarnaast heb je genoeg tijd om uit te vinden of het huis echt bij je past en je plannen voor als je later alle tijd van de wereld hebt.

  1. Een huis verhuren kost vaak ook tijd en energie, maar dat hoeft niet

Het voordeel van een huis verhuren is duidelijk. Je hebt een passief inkomen waar je in principe zelf dus niets aan hoeft te doen. Dit is echter alleen het geval als je aangesloten bij een organisatie die de verhuur en alle bijbehorende activiteiten op zich neemt. Dit gaat gepaard met kosten, maar dat houdt wel in dat je zelf er weinig omkijken naar hebt. Anders kan het, zeker met een vakantiewoning in Oostenrijk, een klus zijn om te zorgen dat het huis vrijwel altijd bewoond is.

Gerelateerde berichten

Strandhuisjes in nederland: Ontdek een unieke vakantie-ervaring

Nederland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, biedt een unieke vakantie-ervaring in de vorm van strandhuisjes. Deze charmante...

Lees meer

De voordelen van een gedegen autoverzekering

Iedereen wil graag zonder kleerscheuren van A naar B. Op deze manier kun je bijvoorbeeld terugkijken op een geslaagde vakantie. Maar het gaat helaas...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden