Uniek rekreatie

Een verrassingsfeest is het leukste feest om mee te maken

Geplaatst op

Voor iedereen die wel eens een verrassingsfeest heeft mogen meemaken, zal beamen dat het een van de leukste dingen is die je kunt meemaken. Meestal betekent dit dat iemand het feest voor je georganiseerd heeft. Je kunt dan denken aan een verjaardag of een vrijgezellenfeest. In deze blog geven we je een aantal tips om een verrassingsfeest te organiseren.

De voorbereiding

Natuurlijk ga je eerst na of de gene een verrassingsfeest wel leuk vindt. Daarna kijk je welke datum het beste is en of de persoon in kwestie wel kan. Plan deze datum zorgvuldig. Daarvoor kun je het beste een smoes verzinnen. Daarna is het tijd om de gasten uit te zoeken. Daarbij is het belangrijk dat je nadenkt over de locatie waar het feest plaats gaat vinden en hoeveel gasten je gaat vragen. En vooral ook wie! Denk ook na over de catering. Wil je dat zelf gaan doen of laat je dat doen? Je kunt tot diep in de nacht willen feesten of het feest in de middag laten beginnen en laten duren tot in de avond.

Het thema
Wanneer de datum, de locatie, gasten en catering geregeld zijn, kun je verder met het thema van het feest. Meestal spelen er wel wat trends waar je op in kunt spelen, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe film uit is van Disney, dan kun je kiezen voor een Disney thema. Natuurlijk zijn er ook andere  populaire thema’s, zoals een jaren ’20 of – ’50 thema. Kijk gewoon naar de interesses van de gene die je wilt verrassen. Het is mooi om zelf een vlag te ontwerpen en te bedrukken, zo krijgt je feest echt een toffe sfeer en het is leuk om te bewaren voor later. Houd je een feest ten tijde van het WK en is de gene die je wilt verrassen een voetbalfan, dan kun je kiezen voor Nederlandse vlaggen.

Hou het geheim

Het is soms moeilijk, maar wil je het feest geheim houden, dan moet je echt zorgen dat het plan niet uitlekt. Zorg dat je in je communicatie met de genode gasten niet per ongelijk toch de gene inlicht die je wilt verrassen. Maak bijvoorbeeld een geheime Whatsappgroep aan waar alleen de gasten en jij in zitten.

Laatste dingen om te onthouden

Op de dag van verrassingsfeest is het belangrijk dat je het geheim zolang mogelijk bewaard. Hoe doe je dat? Door vooral de gene die je wilt verrassen weg te houden van de locatie waar je verrassingsfeest gehouden wordt. Het is slim om alles zo te plannen dat er iemand bij hem of haar is, zodat deze de boel een beetje kan regelen: het feestvarken van de feestlocatie houden is de belangrijkste taak. Houd wel goed contact met je hulpje, want ze moeten wel op tijd bij het feest zijn. Zorg ervoor dat iemand de verrassing filmt, dat is leuk voor later. En laat iedereen ‘verrassing’ roepen!

Houdt je feest geheim, geef geen hints en plaats niets voor de ramen, zoals ballonnen en slingers. Zorg ervoor dat iedereen op tijd is en kleed de ruimte waar het feest is mooi aan. Zorg dat er al wat op tafel staat, zoals eten en drinken. Dat zorgt voor een goede binnenkomer.

 

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden