Uniek rekreatie

Hoe installeer je een PVC vloer?

Geplaatst op

Ben je op vakantie geweest naar de Costa Blanca? Heerlijk! Maar op een gegeven moment zul je helaas toch weer de koffers moeten pakken. En in dat geval is het wel zo fijn om thuis te komen in een fijn en schoon huis. Een mooie PVC vloer hoort daar gewoon bij. Op deze vloer stap je zó op je vakantieslippers het huis binnen. Maar hoe installeer je een PVC vloer?

Stappenplan: een PVC vloer plaatsen

Je kunt een PVC vloer prima zelf installeren. Aangezien PVC vloerbedekking niet aan de ondervloer wordt gelijmd, heb je een andere installatiemethode nodig. De gelijmde installatie is niet de juiste methode voor de PVC vloer. In plaats daarvan heb je een methode nodig die de zwevende vloerinstallatie wordt genoemd. Volg dit stappenplan om het te plaatsen:

1. Bereid de ondervloer voor: Voordat je begint met het installeren van de vloer, moet je de ondervloer voorbereiden op de vloerbedekking. Dit is gemakkelijk! Het enige wat je hoeft te doen is de vloer te vegen of te stofzuigen om hem te ontdoen van los vuil en stof.

2. Leg de PVC fundering neer: Zodra je de vloer hebt geveegd, verwijder je alle meubels en alle grote of uitstekende voorwerpen die in de weg kunnen zitten.

3. Leg de ondergrond neer: Nu moet je de ondergrond neerleggen die u als basis voor de PVC vloer gaat gebruiken. Voor PVC-vloeren heb je multiplex, cementplaat of vinylplaten nodig.

4. Installeer de vloerbedekking: Zodra je de ondergrond hebt neergelegd, neem je een breed en vlak tafelblad en gebruik je dit als basis voor de installatie. Meet het te bevloeren gebied, meet de lengte en breedte van het te bevloeren gebied om er zeker van te zijn dat het substraat de vereiste afstand over de vloer zal bedekken. Zodra je de vereiste afstand hebt bepaald, installeert je de vloerbedekking op deze plaats.

5. Breng lijm aan: Dit is het vervelende gedeelte. Je moet een duurzame lijm gebruiken om de vloerbedekking aan de ondergrond te bevestigen. Gebruik gelijkmatige druk en breng een zeer dun laagje lijm aan op de ondergrond. Gebruik gelijkmatige druk, zodat je niet per ongeluk luchtbellen in de ondergrond krijgt. Gebruik de korte rij-methode. Breng niet meer lijm aan dan je kunt bereiken.

8. Breng de afwerklijm aan: Zodra de lijm is uitgehard, kun je de afwerklijm aanbrengen. Gebruik een nat plamuurmes om de lijm op de ondergrond aan te brengen. Het natte plamuurmes heeft een schuine rand die wordt gebruikt om de vloerbedekking op de juiste lengte af te snijden.

9. Breng de vloerlijm aan: Zodra de lijm is uitgehard, kun je de vloerbedekkinglijm aanbrengen. Gebruik een deegroller om de lijm aan te brengen en gebruik een plamuurmes om de vloerbedekking te mengen, zodat deze opgaat in de ondergrond. Zodra de lijm is uitgehard, kun je verdergaan met de zesde en laatste fase.

10. Breng de afwerking aan: De vloerbedekking moet nu volledig gedroogd zijn. Het volledige proces zal enkele uren in beslag nemen, maar je hoeft het niet te overhaasten zodat je voor het avondeten thuis kunt zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden