Uniek rekreatie

Hoe werkt een elektrische fiets eigenlijk?

Geplaatst op

Een elektrische fiets werkt in de basis hetzelfde als een reguliere fiets of bakfiets. Ze vertrouwen alleen op extra componenten die samenwerken om hem te laten werken; de elektrische motor, de accu, de sensor en het elektrische display. Alle elektrische fietsen maken gebruik van trapondersteuning, dit is waar de motor alleen wordt geactiveerd als de pedalen al in beweging zijn. Hierdoor kan de rijder nog steeds meetrappen, maar met een extra stimulans om het rijden gemakkelijker te maken.

Motor

Er zijn verschillende plaatsingen voor een elektrische fietsmotor, elk met zijn voordelen: voornaaf, achternaaf en middenaandrijving. Het belangrijkste doel van de motor is om het koppel te controleren. Hoe geavanceerder de elektromotor, hoe meer koppel hij biedt. Hoe meer koppel je hebt, hoe meer vermogen je uit de motor kunt halen.

Batterij

De accu van een elektrische fiets kan op verschillende plaatsen op de fiets worden geplaatst, vaak afhankelijk van het type en de grootte van het frame. Elk merk, model en type accu betekent dat ze voor verschillende tijden moeten worden opgeladen, een gemiddelde oplaadtijd is vijf tot zes uur.

Sensor

De sensor op een elektrische fiets is een zeer belangrijk onderdeel. Er zijn twee soorten sensoren die op verschillende e-bikes worden gebruikt; een snelheidssensor of een momentsensor. De snelheidssensor schakelt de motor onmiddellijk in zodra je begint te trappen, wat je de rijondersteuning geeft. De torsiesensor is iets slimmer, hij reageert met een kleine hoeveelheid hulp die bij je snelheid past wanneer je beweegt. Hij reageert veel beter en helpt bij de snelheid en manoeuvres.

Hoe gebruik je een elektrische fiets?

Om je elektrische fiets te gebruiken, hoeft je alleen maar te fietsen zoals je gewend bent, dus je moet gewoon gaan trappen. Als je eenmaal gefietst hebt, gebruik dan het display op je elektrische fiets, dat vaak op het stuur zit om de elektrische ondersteuning in te schakelen. Je hebt dan de keuze uit de ondersteuningsniveaus, die je kunt wijzigen met de plus- en mintoets op je display of controller.

Hoe werken elektrische fietsonderdelen samen?

De sleutel tot een goede elektrische fiets is ervoor zorgen dat alle onderdelen samenwerken. De combinatie van accu, motor en display biedt alle hulp die nodig is voor een soepele rit. De accu voorziet de motor van stroom, die de aandrijflijn aandrijflijn van stroom voorziet, zodat je alle hulp krijgt die je nodig hebt om hellingen en lange ritten te trotseren. Op het display kunt je controleren hoeveel hulp er wordt geboden en welk vermogen er van de motor naar de aandrijflijn wordt gestuurd.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden