Uniek rekreatie

Ik wil privévlieger worden: wat moet ik doen?

Geplaatst op

Na het afronden van je schooltijd is het tijd om op zoek te gaan naar een passende en aansluitende baan. Vaak is het zoeken van een leuke baan echter best lastig, waardoor een groot deel van werkend Nederland een functie heeft waar hij of zij niet volledig tevreden mee is. Het vinden van een droombaan is dan ook iets waar niet iedereen in slaagt. Populaire beroepen als profvoetballer en piloot zijn vaak voor slechts enkele personen weggelegd. Een pilotenopleiding kent namelijk verschillende selectierondes, waardoor slechts een klein deel van de potentiële leerlingen daadwerkelijk aan de slag mag. Toch blijft het gevoel van vrijheid in de lucht bij veel mensen in hun hoofd ronddwalen en willen ze hun droom niet opgeven. Wanneer het om wat voor reden dan ook niet is gelukt om commercieel piloot te worden, kiezen veel mensen ervoor om privévlieger te worden. Maar hoe word je privévlieger? Dat leggen we je kort uit in dit blog. 

Vliegschool

Logischerwijs heb je voor het besturen van een vliegtuig een bewijs nodig van jouw kwaliteiten, hetgeen een vliegbrevet wordt genoemd. Net zoals bij het halen van een autorijbewijs bestaat het traject richting dit vliegbrevet uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Om je vliegbrevet te halen is het dan ook noodzakelijk om een opleiding te volgen bij een vliegschool naar wens. Er bestaan tal van vliegscholen in Nederland waar je alle kneepjes van het vak leert en goed wordt begeleid door een ervaren piloot. Naast theoretische kennis zal je ook onder begeleiding de lucht in gaan om je opgedane kennis te testen in de praktijk. 

PPL

In Nederland kun je piloot worden nadat je jouw opleiding succesvol hebt afgerond. Je bent op dat moment in het bezit van je PPL. Deze afkorting staat voor Private Pilot License. Zoals de naam al doet vermoeden, ben je met dit brevet bevoegd om als hobbyist te vliegen. Belangrijk is hierbij echter wel dat het absoluut niet is toegestaan om geld te verdienen met deze privévluchten. Daarnaast geldt er echter geen maximumaantal passagiers en ben je bevoegd om zowel binnen als buiten Europa te vliegen. Hierdoor is dit type brevet zeer populair onder zakenmensen. Op die manier bewegen ze zich snel van afspraak naar afspraak en staan ze nooit meer in de file. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden