Uniek rekreatie

Leren zingen: een stappenplan om een echte zanger(es) te worden!

Geplaatst op

Heb je altijd al willen leren zingen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Voordat we beginnen met het geven van tips: echt goed leren zingen gaat het beste als je zangles gaat volgen, bijvoorbeeld bij Roel Bakkum, die zangles in Amsterdam geeft. Met de volgende tips kun je de basis al goed onder de knie krijgen:

Zorg voor de juiste lichaamshouding

Om goed te zingen, zorg ervoor dat je een goede houding hebt.  Je moet rechtop staan of zitten met een rechte rug. Om een idee te krijgen van de juiste houding, probeer te zingen terwijl je plat op je rug ligt.  Of ga tegen een muur staan, zodat je schouders en de achterkant van je hoofd in contact staan met de muur.

Leren ademen vanuit je buik

De juiste ademhaling is een van de belangrijkste dingen bij het zingen.  Als je ademt, zorg er dan voor dat je lucht uit je buik haalt in plaats van uit je borstkas. Dit betekent dat als je inademt, je buik zal uitzetten in plaats van je borst. Als je zingt, druk je op je buik als je een toonladder hoger en laat je het los als je terugkomt op de toonladder. Om te oefenen, leg een hand op je buik en adem door je neus in. Je buik moet uitzetten en uitademen als je inademt. Je borst mag niet naar buiten of omhoog bewegen. Terwijl je uitademt, duw je de buikspieren naar beneden. Het moet aanvoelen alsof je gaat zitten. Herhaal dit tot dit natuurlijk is wanneer je zingt. Een alternatieve manier om te oefenen is om op de grond te gaan liggen en een boek op je buik te leggen. Zorg ervoor dat het boek stijgt als je inademt en daalt als je uitademt.

Hoge noten halen

Als je klaar bent om hoge noten te halen, is het altijd het beste om een routine op zijn plaats te hebben om je op te warmen. Nogmaals, warming-up routines zijn zo belangrijk als ik hierboven vermeldde. Het vermijden van spanning en spanning op je stem is de sleutel, en warming-up routines helpen daarbij. Het helpt ook om te begrijpen dat je niet altijd meer lucht nodig hebt om hoge noten te raken, je hebt minder nodig. Je wilt een soepele overgang van borstkracht naar hoofdstem. Het gaat allemaal om het ontwikkelen van een gemengde stem. Als je nog maar een beginner bent, is dit concept misschien niet zo logisch, en ook hier is het weer de reden waarom ik je aanraad om online instructie te volgen om dit echt onder de knie te krijgen.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden