Motorrijders hebben vaak te maken met een beperkt aantal opties voor het meenemen van bagage tijdens hun motorvakantie. Ondanks deze beperking zijn er verschillende manieren waarop je je spullen toch comfortabel en veilig kunt vervoeren. In dit artikel bespreken we drie mogelijkheden, namelijk door middel van een roltas, een topkoffer voor je motor of een motorrugzak. Op deze manier kun je met vertrouwen je motorvakantie tegemoet zien.

Door middel van een roltas

In de eerste plaats kun je jouw bagage tijdens je motorvakantie eenvoudig meenemen door middel van een roltas. De meeste roltassen zijn gemaakt van stevig en waterdicht materiaal. Ze hebben ook vaak een extra stevige bodem die voorkomt dat je bagage beschadigd raakt door de gaten in de weg tijdens het rijden. Het voordeel van deze roltassen is dat je ze gemakkelijk achterop de motor kunt bevestigen, waardoor je geen gewicht hoeft te dragen als je op weg bent naar je bestemming. Het nadeel is echter dat je tijdens het rijden niet kunt zien wat erin de tas zit, waardoor je het risico loopt dat je de inhoud zonder het door te hebben kwijtraakt.

Met behulp van een topkoffer

Ten tweede kun je ook een topkoffer voor je motor gebruiken. Deze zijn meestal gemaakt van aluminium of staal en hebben vaak verstelbare scharnieren en sloten zodat je de inhoud goed kunt afsluiten. Ze kunnen achterop de motor worden bevestigd of aan de zijkant door middel van speciale beugels. Het voordeel hiervan is dat je bagage goed beschermd is tegen weersinvloeden en tegen diefstal als je langere tijd ergens stil staat. Verder is dit ook een uitstekende lange termijn oplossing om te overwegen.

Via een motorrugzak

Tot slot biedt een motorrugzak je de mogelijkheid om kleinere items mee te nemen tijdens je motorvakantie. Deze dragers zijn extreem licht, sterk en waterdicht, wat betekent dat je geen gewicht hoeft te dragen terwijl je op weg bent naar je bestemming. De rugzakken zijn ook uitgerust met een aantal speciale compartimenten waardoor het gemakkelijk is om kleine items te organiseren en zoeken. Het nadeel is dat deze rugzakken niet voor al je bagage kunnen worden gebruikt.
Al met al kunnen deze drie opties je helpen om veilig en comfortabel je bagage mee te nemen tijdens je motorvakantie. Webshops als Baboon.eu bieden je een breed scala aan oplossingen voor het vervoer van bagage, zodat je motorvakantie vlekkeloos verloopt.

motorvakantie