Uniek rekreatie

Onbekende bezienswaardigheden in Amsterdam

Geplaatst op

Cultuur proeven in het Rijksmuseum of lekker uit eten in een restaurant op Leidseplein, in Amsterdam is altijd iets te doen. De meeste bezienswaardigheden ken je waarschijnlijk al van tv of het internet. In deze blog beschrijf ik een aantal relatief onbekende pareltjes in Amsterdam.

De Vondelbunker

Deze atoomschuilkelder is afkomstig uit de tweede wereldoorlog, 1947 om precies te zijn. De bunker is gelegen in het Vondelpark onder een brug. In de theater kunnen bezoekers gratis genieten van diverse muzikale en culturele acts. De Vondelbunker draait dan ook op giften en het personeel werkt vrijwillig. Een van de hoogtepunten van het cultuurcentrum is het spontane optreden van Pink Floyd in 1968.

Hotel de Windketel

De Windketel is een bijzonder hotel: het gebouw lijkt op een kleine watertoren en biedt ruimte aan slechts twee personen. Het 8 hoekige gebouw is populair bij cultureel betrokken mensen en staat midden op het Watertorenplein. Overnachten in dit hotel is een unieke en romantische ervaring. De Windketel ligt op loopafstand van het centrum.

Geelvink Pianolamuseum

Het Pianolamuseum draait om de pianola, een automatisch spelende piano. Deze piano kunnen de exacte klankkleur en elke nuance nabootsen van stukken van bijvoorbeeld Debussy en Bach. Het museum laat alles zien over de geschiedenis en de manier van spelen van een pianola. Daarnaast zijn er zelfs concerten te bewonderen van deze zelf spelende piano’s. Een beetje griezelig maar zeker de moeite waard!

Ons’ Lieve heer op Solder

Na de Reformatie in de 16e eeuw verbood de pas aangetreden calvinistische Nederlandse regering officieel het katholicisme. Hoewel ze te maken kregen met zware straffen, bleven vele volgelingen van het katholicisme in het geheim deze stroming aanhangen en bouwden sommigen zelfs verborgen kerken. Zo werden de bovenste drie verdiepingen van een herenhuis aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam in de jaren zestig omgebouwd tot katholiek gebedshuis. In tegenstelling tot de meeste andere clandestiene kerken uit deze periode, is deze kapel vrijwel volledig intact gebleven en is bewaard gebleven als een historisch museum sinds 1888.

Uiteraard zijn er nog veel meer verborgen plekken die het waard zijn om bezocht te worden. Een of meerdere dagen Amsterdam bezoeken is daarom zeker een aanrader.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden