Als je jonger dan 21 jaar bent is het huren van een auto op vakantie duurder, maar als je slim bent kun je de kosten laag houden. In dit artikel ontdek je hoe je op vakantie op pad gaat zonder hoge huurkosten.

Waarom zijn de huurkosten voor jonge bestuurders hoger?

Als je jong bent is het risico op ongevallen groter dan bij oudere weggebruikers. Niet alleen omdat je minder ervaring achter het stuur hebt, maar ook omdat deze leeftijdsgroep als roekelozer wordt beschouwd. Wellicht vind je dat oneerlijk, maar onderzoek toont aan dat dit wel het geval is. Autoverhuurbedrijven over de hele wereld hanteren dan ook hogere huurprijzen voor jonge bestuurders, dan voor ouderen. Daarnaast moet je in veel vakantielanden minimaal twee jaar een rijbewijs hebben, voordat je een auto kunt huren.

Hoe bespaar ik op de huurkosten?

1.      De kleinste auto’s zijn het goedkoopst

Kies voor de kleinste auto die te huren is. Met een kleine, economische auto zijn de brandstofkosten ook lager.

2.      Vergelijk de prijzen online

Online vergelijk je gemakkelijk de prijzen van alle autoverhuurbedrijven. Sommige bedrijven bieden aanbiedingen voor jonge bestuurders, vooral de minder bekende verhuurders. Beperk je zoektocht daarom niet alleen tot de bekende autoverhuurders.

3.      Zoek naar goedkopere ophaallocaties

Het is de moeite waard om te kijken waar je de auto ophaalt. Luchthavens zijn bijvoorbeeld vaak duurder dan depots. Je bespaart geld door een bus of trein van de luchthaven naar een goedkopere ophaalplaats te nemen. Zoek online naar een autoverhuur met meerdere ophaallocaties.

4.      Reis met 21+’ers

Als je met iemand reist die ouder dan 21 is, kan je geld besparen als je hem of haar overhaalt om de auto te besturen.

5.      Rijd veilig

Houd je aan de verkeersregels, rijd veilig en parkeer voorzichtig om het risico op schades tot een minimum te beperken. Zonder schade krijg je de borg terug.