Uniek rekreatie

Op reis naar Japan: 5 gerechten die je moet proeven

Geplaatst op

Japan is een paradijs voor voedselliefhebbers en biedt een overweldigend aantal keuzes om te proberen. Er is zoveel meer aan de Japanse keuken dan alleen sushi bestellen en ramen. Japan biedt zowel uitstekende Michelin-sterren restaurants, streetfood en alles daartussenin, waardoor je gemakkelijk jaren zou kunnen om alle verschillende regionale gerechten te proberen. In dit blog lichten we 5 typisch Japanse gerechten uit die je móet proeven!

Ramen

Ramen is een van de bekendste en populairste gerechten van Japan die je absoluut overal in Japan kunt vinden. Het is de perfecte maaltijd voor reizigers met een klein budget, want het is zeer vullend en relatief goedkoop. Ramen bestaat uit een soep bouillon gevuld met noedels en er zijn vier belangrijke soorten; shio (bouillon op basis van zout), miso (bouillon op basis van sojabonenpasta), tonkotsu (bouillon op basis van varkensvleesbeenderen), en shio (bouillon op basis van sojasaus). Hoewel het mogelijk is om deze smaken overal in Japan te vinden, heeft elk gebied van Japan zijn eigen regionale versie.

Tempura

Tempura is stukjes gehavende en gefrituurde zeevruchten of groenten zoals garnalen, aubergine, champignon, pompoen, zoete aardappel, lotuswortel of shisoblaadjes. Het kan worden gevonden in heel Japan en kan worden geserveerd als een hoofdgerecht, een bijgerecht, of als een topping over udon of soba noedels. Terwijl tempura in veel restaurants verkrijgbaar is als bijgerecht of in bento dozen, zijn tempura-ya restaurants die gespecialiseerd zijn in het serveren van tempura. Om tempura te eten kun je het in de dompelsaus dompelen of een beetje zout over de tempura strooien voor het eten.

Yakitori

Yakitori is gegrilde kipspiesjes die boven een houtskoolvuur worden gekookt. Het is een zeer goedkoop gerecht dat ongeveer 100-200 yen per stokje kost. Dit gerecht wordt in de volksmond genoten met een glas bier in een Japanse pub (izakaya), maar het is ook een favoriet straatvoedsel tijdens de zomerfestivals. Bij het bestellen van yakitori is het gebruikelijk om een paar stokjes per keer te bestellen, omdat ze warm van de grill worden geserveerd, en om later meer eten te bestellen als je nog steeds honger hebt. Om yakitori te eten, eet je de kip direct van de bamboespiesjes.

Udon

Er zijn zoveel soorten Japanse noedels die je nodig hebt om te proberen, terwijl je in Japan bent, en udon is een van hen! Vergeleken met soba en ramen noedels zijn de noedels dikker en chewierer tarwebloem noedels. In de koudere maanden, een kom udon in een hete bouillon gemaakt van dashi, sojasaus en mirin is de perfecte manier om op te warmen. In de zomer kunt u de udon noedels het beste koud drinken met een soja-saus dipsaus. In de hete udon bowls, de smaak van de bouillon en de toppings variëren van regio tot regio, met Oost-Japan met een veel donkerder bouillon in vergelijking met West-Japan.

Sushi

Sushi is typisch het eerste voedsel dat in je opkomt als mensen aan Japans eten denken, en het is inderdaad een gerecht dat je in Japan wilt ervaren. Een van de beste manieren om sushi te ervaren is bij een lopende band sushi restaurant waar u kunt kiezen platen van sushi van de transportband die uw aandacht trekken. Dit is een eenvoudige manier om sushi voor toeristen te bestellen, want je hebt geen Japans nodig om te bestellen. Hier zijn de borden zijn prijzen gebaseerd op de kleur van de plaat. Enkele veel voorkomende soorten sushi die u zult willen eten zijn klassieke maki-broodjes die u misschien wel kent, nigiri sushi (een stuk rauwe vis over rijst), sashimi (een stuk verse vis), inarizushi (rijst in Aburaage tofu zakjes).

Gerelateerde berichten

Strandhuisjes in nederland: Ontdek een unieke vakantie-ervaring

Nederland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, biedt een unieke vakantie-ervaring in de vorm van strandhuisjes. Deze charmante...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden