Uniek rekreatie

Op vakantie als levensles: kamperen met opa en oma

Geplaatst op

Een aantal van mijn mooiste jeugdherinneringen bestaan uit kampeervakanties in Nederland. Met mijn ouders ging ik nooit op vakantie, en toen ik een jaar of 14 was besloten mijn opa en oma dat mee gaan kamperen toch wel een cruciaal onderdeel van je opvoeding was. In de jaren die volgden zijn we elk jaar wel een keer wezen kamperen in Nederland, en er was elke keer wel wat nieuws te beleven.

Campings in Nederland

De eerste keer dat ik op vakantie ging, gingen we naar de kust. Wat een overweldigend gevoel, om aan de rand van het strand te staan en de Noordzee te zien! Schelpen zoeken, pootje baden, en overvallen worden door die ene hoge golf die je toch niet zag aankomen. Op dat strand ben ik nog vele keren terug geweest, wat natuurlijk nooit compleet was zonder bij dat éne tentje gebakken vis te gaan eten.

Uitgelicht: https://campingardennen.nl/goedkope-camping-ardennen/

Op vakantie hebben opa en oma mij ook de nodige levensvaardigheden bijgebracht, zoals hoe je een tent opzet. Met oma leerde ik pannenkoeken bakken op het gasstel. Een niet geheel geslaagde onderneming, die elke keer weer wordt naverteld op familiefeestjes, maar een die wél een goede les was. Alles van het te drogen hangen van natgeregende kampeerspullen (de tent was lek) tot het geen toegang hebben tot internet, droeg bij aan een gezellige en ook leerzame tijd. Van kamperen word je inventief: op regenachtige dagen hebben we soms de leukste dingen gedaan. Kaarten in de voortent, binnen blijven met een goed boek, een “culinaire” maaltijd maken op het gasstel, en ga zo maar door.

Tip: https://campingardennen.nl/leuke-camping-ardennen/

De kust is altijd een rode draad gebleven in onze kampeervakanties. Texel en meerdere plaatsjes in Noord-Holland passeerden door de jaren heen de revue. De “kneuterigheid” van dat kamperen is mij al die tijd in positieve zin bijgebleven. Iedereen die wel eens is wezen kamperen herkent het scenario wel: je staat in het douchegebouw je haar in te zepen, en dan gaat de douche uit. En de douchemuntjes zijn ook op. Nee, op dat moment kun je er niet mee lachen, maar achteraf realiseer je dat je herinneringen hebt gemaakt waar je de rest van je leven met een glimlach op terugkijkt. De kritische lezer van dit artikel zal mogelijk opmerken dat men daar “tegenwoordig” niks meer aan vindt. Maar juist de mensen die dit artikel zo lezen raad ik aan: ga eens kamperen bij de boer! Verboden voor smartphones. Je zult merken dat een poosje niet bereikbaar zijn ook prettig is. Ga naar buiten, en zie écht wat er in Nederland wat er te beleven is. Dan zal je zien dat er ook hier wel degelijk wat te beleven is!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden