Uniek rekreatie

Tips voor de leukste staycation!

Geplaatst op

Na een periode hard te hebben gewerkt, kan het heerlijk zijn om even van huis te gaan. Een vakantie in de Spaanse zon, wandelen in de Franse bergen of een reis door een Aziatisch land. Het zijn trends van de laatste decennia! De komende tijd zit een dergelijke vakantie er nog niet in. Daarbij hebben veel mensen de charme van een echte staycation ontdekt tijdens de afgelopen zomervakantie. Niet meer naar het buitenland, maar een vakantie dichtbij huis of zelfs helemaal thuis. Hoe kom je zo’n staycation door? Welke spullen moet je in huis halen om de staycation voor het hele gezin tot een succes te maken? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.  

#1: investeer in een zwembad voor in de tuin  

Kinderen kijken onder meer uit naar de vakantie, vanwege het zwembad. Haal het zwembad van de camping daarom naar je eigen tuin! Vanzelfsprekend niet zo groot, maar wel minstens zo leuk. Bij de aankoop van een zwembad heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een simpel opblaasbaar zwembad en een inbouwzwembad. Het voordeel van een inbouwzwembad is het feit, dat deze veel duurzamer zijn dan een opblaasbaar model. Daar komt bij dat een inbouwzwembad over een filter beschikt, waardoor het water minder vaak vervangen hoeft te worden. Er zijn diverse online tuinwinkels waar deze zwembaden verkocht worden. 

#2: zorg voor een comfortabele loungebank  

Naast een zwembad voor je kinderen, wil je ook een plek hebben waar je zelf tot rust kunt komen. Investeer daarom in een goede loungebank voor op je terras! De loungebanken zijn er in tal van verschillende modellen en soorten. Zorg dat de kleur van de loungebank enigszins aansluit bij de rest van je interieur. De tuin en met name het terras moet een verlengde zijn van je woonkamer. Andersom kun je er ook voor kiezen om de tuin naar binnen te halen, door bijvoorbeeld verschillende grote kamerplanten in je interieur te verwerken. 

#3: maak van je tuin een hele gezellige ruimte  

Net zoals je veel tijd besteedt aan het inrichten van de woonkamer, wil je ook voldoende aandacht besteden aan de tuin. Maak hier een gezellige plek van, om er het hele jaar door van te kunnen genieten. Start met een lichtplan voor de tuin! Creëer daarbij verschillende hoekjes, door lage planten te combineren met een hogere plant. Ook een schaduwdoek of bijvoorbeeld pergola is onmisbaar in een moderne tuin. Het maakt de tuin niet alleen sfeervol, maar zorgt er daarbij voor dat je de hele dag door een plek hebt om even uit de warme zon te kunnen zitten.  

#4: plaats een veranda in je tuin  

Het creëren van hoekjes doe je niet alleen door voor planten van verschillende hoogtes te kiezen. Ook de keuze voor een veranda kan het overwegen waard zijn. Het voornaamste voordeel van een veranda is het feit, dat je met een veranda het hele jaar door van de tuin kunt genieten. Ideaal voor een staycation in het voorjaar of bijvoorbeeld de herfst! Heb jij een veranda al eens overwogen?    

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden