Uniek rekreatie

Tips voor een dagtrip naar Amsterdam

Geplaatst op

Door Corona is het helaas niet mogelijk om naar het buitenland op vakantie te gaan. Gelukkig heeft Nederland ook veel te bieden voor leuke dagtripjes. Een dag uitwaaien op het strand van Scheveningen, wandelen in de Brabantse bossen, tot rust komen op de waddeneilanden of het drukke en populaire Amsterdam bezoeken. Zelfs nu de winkels en restaurants gesloten zijn, bruist het van het leven in Amsterdam. Weet je niet zo goed wat er nu nog te doen valt in de hoofdstad? Lees dan snel de tips in dit artikel en plan een dagtripje naar Amsterdam in.   

Parkeren in Amsterdam 

Kom je van ver dan is het fijn om met de auto naar Amsterdam te komen. Helaas is het parkeren in Amsterdam één van de punten waarom mensen toch liever voor het openbaar vervoer kiezen. Parkeren in Amsterdam is namelijk ontzettend duur. Mocht je geluk hebben en een parkeerplek vinden op de grachten dan betaal je al gauw 7 euro per uur. Parkeerplekken in het centrum van Amsterdam zullen niet goedkoper zijn dan 6 euro per uur en voor de parkeergarages geldt hetzelfde. Echter, moet je je niet laten ontmoedigen om naar Amsterdam te komen met de auto.  

Er zijn zeker een aantal plekken waar je iets goedkoper kan parkeren bijvoorbeeld in Amsterdam-oost. Parkeren bij Artis (de dierentuin van Amsterdam) is voordelig voor mensen die een dagje naar Artis willen gaan. Verder is het ook mogelijk om in plaats van in de binnenstad te parkeren net iets daar buiten je auto achter te laten bijvoorbeeld op een P + R terrein. Het centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en een dagkaart voor de metro kost niet meer dan 3 euro.  

Wandelen langs de grachten 

Als je eenmaal hebt gekozen hoe je naar Amsterdam reist en waar je de auto hebt geparkeerd, is het tijd voor een wandeling. Het centrum van Amsterdam (binnenstad) bestaat uit grachtengordels zoals de Prinsengracht, Keizersgracht en de Herengracht. De grachten bestaan uit verschillende grachtenpanden met blauwe of rode luikjes die uitsteken. Sommige panden zijn ontzettend smal, klein en schreef terwijl anderen enorm groot zijn. Elk pand heeft een andere historie en het is zeker aan te raden om de historie op te zoeken.  

Langs de grachten zijn er diverse kraampjes en winkels waar je eten en drinken kan halen voor tijdens je wandeling. Ook zijn er op leuke uitkijkplekjes banken neergezet waar je kan uitrusten en genieten van het uitzicht en het eten. Tijdens de feestdagen zijn de meeste grachten verlicht, dit geeft de stad een romantische sfeer.  

Relaxen in het Vondelpark 

Zodra de zon schijnt gaan de Amsterdammers maar al te graag naar het Vondelpark. Dit populaire park ligt centraal in Amsterdam dicht bij het Leidseplein. Neem een kleedje en wat snacks mee om te relaxen in het park bij het water. Let op het kan wel erg druk worden in het park dus als je liever een Corona-proof dagje wil kan je dit park het beste vermijden. Het Oosterpark, Amstelpark of Sloterpark is dan een andere oplossing. Deze parken zijn ook ideaal om even te relaxen.

Gerelateerde berichten

De magische stranden van Ibiza: Ontdek de mooiste plekken om te zonnebaden

Ibiza, het betoverende eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden. Met kilometers aan kustlijn biedt het eiland een...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden