Uniek rekreatie

Tips voor yoga beginners

Geplaatst op

Als je nieuw bent in yoga, lees dan verder voor negen tips om je op weg te helpen!

Begin bij het begin

Het is een geweldig idee om contact op te nemen met de studio waar je gaat oefenen om een aanbeveling te vragen voor een les die bij je past. Leg je fitnessverleden uit en laat ze weten of je een blessure of beperking hebt. Zelfs met zachte klassen zijn er altijd variaties tussen de docenten. De studio-eigenaar of manager kan je helpen bij het vinden van het beste startpunt.

Idealiter start je in een les die speciaal voor beginners is ontworpen, waar je leert hoe je foundation poses, uitlijning en ademhalingsfundamentals moet maken. Bij gebrek aan een beginner les begin je in een rustige klas. Zachte lessen bewegen in een langzamer tempo, waardoor je comfortabel de houdingen en het ademwerk kunt leren. Voor veel studenten zal zachte yoga hun primaire beoefening blijven, terwijl anderen uiteindelijk meer fysiek rigoureuze lessen zullen willen. Maar het is bijna altijd zinnig om jezelf bij te sturen als je een nieuwe discipline leert, in plaats van je te haasten naar een les waar je nog niet klaar voor bent.

Als er geen beginnerscursus is, begin dan in een zachte les.

Kom op tijd voor de yogales

Probeer ongeveer 15 minuten voor aanvang van de les aan te komen. Dit geeft je de tijd om je te settelen, de badkamers te lokaliseren en te acclimatiseren aan de energie van de ruimte. Het instorten van een yogales kan zorgen voor een angstige energie op je mat.

Introduceer jezelf

Zorg ervoor dat je jezelf voorstelt en laat je leraar weten dat je nieuw bent met yoga. Wees niet verlegen in dit opzicht, want het is in je eigen belang om over je uitdagingen te spreken. Je leraar kan bijvoorbeeld nuttige aanpassingen voor bepaalde houdingen aanbieden.

Yoga vakantie

Als je wat meer ervaring hebt met yoga en het leuk vindt kun je ook op een spirituele reis gaan. De yoga vakantie is een steeds populairdere vorm van yoga. Het is een mooie manier om even uit je drukke agenda te stappen en helemaal tot jezelf te komen.

Stel een intentie in voor de yogales

De meeste yogalessen beginnen met een kans om te ademen en te centreren vooraleer je je door de houdingen beweegt. De docent kan ook een thema of intentie voor de les introduceren. Overweeg deze tijd te gebruiken om je eigen intentie te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om je gedurende de hele les te concentreren op het diep ademhalen, of om te oefenen zonder jezelf of anderen te beoordelen. Het aanbieden van dankbaarheid voor de mogelijkheid om yoga te gebruiken om voor je lichaam te zorgen is een andere manier om je beoefening te gronden. Wat je focus ook is, doe er altijd aan denken wanneer je wat inspiratie nodig hebt of als je gewoon een herinnering kunt gebruiken aan je reden om naar de yogales te komen.

Gerelateerde berichten

Zo verklein je de kans op inbraak in je camper

Ga je binnenkort op campervakantie, dan is de beveiliging van je geliefde voertuig van groot belang. Inbraak in campers komt namelijk geregeld voor,...

Lees meer

Ontdek de Ardennen: Avontuurlijke activiteiten voor een onvergetelijk verblijf

De Ardennen, een prachtig en ruig natuurgebied dat zich uitstrekt over België, Luxemburg en Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende...

Lees meer

Strandhuisjes in nederland: Ontdek een unieke vakantie-ervaring

Nederland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, biedt een unieke vakantie-ervaring in de vorm van strandhuisjes. Deze charmante...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden