Uniek rekreatie

Tokajwijn als uniek relatiegeschenk

Geplaatst op

Tokajwijn is een bijzondere wijn die wordt gemaakt van witte druiven die uitsluitend groeien in het Tokaj wijngebied. Het gebied is unieke in de wereld en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De bodem van het Tokaj wijngebied bestaat uit een combinatie van vulkaanresten en löss. De ondergrond van het wijngebied bestond lange tijd uit keiharde lava, maar is door de tijd heen zachter geworden en vormt nu een grondsoort die ideaal is voor de druiventeelt. Tokajwijnen zijn altijd witte wijnen en kennen verschillende varianten. De meest zoete zijn vooral geschikt voor het aanvullen van maaltijden met visgerechten.

Tokaj Aszú, een bijzonder geschenk!

De druiven die gebruikt worden om Tokaj Aszú te maken, groeien op een hoogte die ligt tussen de 130 en 250 meter. Kijken we naar het gehele wijngebied dan is slechts 1 op de 3000 druiven een echte Aszú-druif. Daarnaast kan het voorkomen dat weersomstandigheden ervoor zorgen dat er soms een paar jaar achter elkaar geen Aszú-druiven geplukt kunnen worden. Aszú wijn wordt gemaakt van druiven die door weersomstandigheden en schimmels zijn aangetast en uitgedroogd. Pas wanneer de druiven uitgedroogd, overrijp en er grauwig uitzien, worden ze geplukt.

Van eenvoudige tot exclusieve druiven

Druiven die op het berggebied groeien, leveren verschillende soorten en smaken Tokajwijnen op.  De meest eenvoudige druivensoort is de Furmint en bij de Aszú variant spreken we over een zeer unieke en exclusieve druievnsoort. De wijze waarop de druiven groeien en worden geplukt verschilt enorm van elkaar en zorgt ervoor dat elke soort Tokajwijn geheel eigen kenmerken hebben. De Furmint druif is in ongeveer 65% van alle Tokajwijnen verwerkt en aan deze wijnen hangt vaak een lager prijskaartjes. De Aszú druif groeit uitsluitend op de middenhelling van het wijngebied en omdat deze druiven op een bijzondere manier tot wijn verwerkt worden, kost een flesje Tokaj Aszú wat meer dan andere Tokaj wijnen.

Waar kan ik Tokajwijn kopen

Tokajwijn is een exclusieve wijnsoort die in ieder geval niet te vinden is in de schappen van de supermarkt. Een goed restaurant kan de wijn op de kaart hebben staan en men kan de wijn bij speciale Tokaj webwinkels aanschaffen. Tokajwijnen worden vaak als relatiegeschenk gebruikt en dat geeft eigenlijk al direct aan dat het hier om een zeer bijzondere wijn gaat. Wilt u een flesje Tokajwijn betellen of weggeven als geschenk, dan kunt hiervoor het best terecht bij een online Tokaj webwinkel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden