Uniek rekreatie

Vliegensvlug de voordelen van een elektrische scooter

Geplaatst op

De elektrische scooter wordt in een rap tempo meer en meer populair. Dit type scooter biedt veel voordelen op financieel gebied, maar ook als het gaat om het milieu. De elektrische scooter voorziet in een behoefte. In deze blog nemen we de voordelen van deze scooter met je door.

Geld besparen

Wanneer je niet met het openbaar verroer hoeft in de grote stad omdat je een scooter hebt, bespaar je hierdoor een boel geld. Je moet natuurlijk wel een scooter aan schaffen, maar dit is een investering die zich wel terugbetaald op termijn. Natuurlijk houd je rekening met de prijs voor het vervoersmiddel en de kosten die je kwijt zou zijn aan het openbaar vervoer. Ga dus niet met de scooter prijs boven deze OV-kosten zitten.

Goedkoper dan de auto

De elektrische scooter is qua onderhoud een stuk goedkoper dan de auto. Je moet natuurlijk wel een premie betalen en ook de elektriciteit waarop hij rijdt kost geld. Maar alles bij elkaar ben je met een e-scooter een stuk voordeliger uit.

Privé vervoer

Het voordeel van privévervoer is dat je met geen enkele dienstregeling te maken hebt. Ook zit je niet opgescheept met medereizigers waar je niet zo’n zin in hebt. Je pakt de scooter en weg ben je. Natuurlijk wel even zorgen dat hij altijd opgeladen is als je wilt vertrekken.

Opladen

Steeds meer bedrijven hebben mogelijkheden om elektrische vervoersmiddelen als scooters en auto’s op te laden. Dan is de elektrische scooter wel heel gemakkelijk. Wanneer je aan het werk bent, laadt hij gemakkelijk weer op.

Wendbaar

In de grote stad is de elektrische scooter een zegen. Je komt gemakkelijk op plekken waar je met de auto moeilijk, niet of zeer traag kunt komen. Met de e-scooter ben je lekker wendbaar.

Milieuvriendelijk

De laatste jaren zetten de grote wereldsteden in op milieuvriendelijk transport. Dit betekent in de praktijk vaak dat ze dieselauto’s weren. Ook scooters op fossiele brandstoffen worden met een schuinoog bekeken. Het ideale beeld is dat alle verkeer in de stad, of een groene zone, op elektriciteit rijdt. De luchtkwaliteit gaat er aanzienlijk op voortuit als diesel- en benzineauto’s niet meer rond mogen rijden.

Conclusie

Door te kiezen voor een elektrische scooter kies je voor een beter milieu met minder CO2 uitstoot. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit een stuk beter. Met name in de grote stad is de slechte lucht een probleem. Grote steden als Amsterdam en Berlijn zijn al druk bezig met beleid te ontwikkelen om de luchtkwaliteit te verbeteren, dit doen ze onder andere door een groene zone in te stellen waar geen diesel- en benzinevoertuigen meer mogen komen.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden