Uniek rekreatie

Volg ‘Wie is de Mol’ op Sri Lanka

Geplaatst op

In seizoen 15 van Wie is de Mol was wekenlang het prachtige landschap van Sri Lanka te zien. We volgen de route van de mol om enkele beeldschone locaties in kaart te brengen.

 

Colombo

De eerste dagen van het nieuwe seizoen vonden plaats in de hoofdstad Colombo. De eerst opdracht kregen de deelnemers op het station van de hoofdstad. In deze aflevering is onder andere het prachtige, witte hotel te zien waar iedereen logeert. Ook zijn de eerste indrukken van het prachtige landschap van Sri Lanka te zien, waaronder het gebergte vlakbij de hoofdstad. En ook de uitgestrekte kust van het eiland kan uiteraard niet ontbreken.

 

Langs de kust

Na verschillende opdrachten te hebben voltooid vertrekt de groep in zuidelijke richting langs onder andere de plaatsen Fanadura en Bentota. De groep komt aan in Galle, waar een grote historische Nederlandse vesting nog altijd te zien is. Dit is heel goed terug te zien in de strakke kustlijn, waar je een prachtig uitzicht hebt. Naast het fort valt ook de Britse All Saints kerk op, die dateert uit 1871. Ook de Ambalangoda Tempel springt er in deze aflevering tussenuit.

 

Wilde dieren

Halverwege het seizoen komt de groep aan in het Yala National Park. De prachtige natuur en de wilde dieren komen mooi in beeld. Voor de toerist is hier nog veel meer te zien, waaronder beren, olifanten, alligators en jachtluipaarden.

 

Het binnenland

In aflevering 7 reist de groep steeds verder het binnenland in. De uitgestrekte rijstvelden en prachtige bergtoppen komen regelmatig in beeld. De grote gebieden met theebladeren zorgen voor unieke beelden en laten het reliëf in het gebied erg mooi zien. Bij Nuwara Eliya, wat letterlijk lichtstad betekent, kom je tot 2000 meter boven zeeniveau.

 

Kandy

De laatste afleveringen vinden grotendeels plaats in Kandy, waar verschillende prachtige gebouwen zijn te zien. De ‘Tempel van de tanden’ is een hoogtepunt in deze stad. Daarnaast zijn ook de St Paul kerk en het plaatselijke meer zeker de moeite waard om te bekijken.

 

Wil je zelf de route van Wie is de Mol volgen? Met een rondreis in Sri Lanka zie je alle hoogtepunten van het eiland. De lengte en route van je reis kun je helemaal zelf bepalen. De veelzijdigheid van het eiland zorgt voor veel variatie en je hebt het hele jaar door een heerlijke temperatuur.

Gerelateerde berichten

Ontdek de Ardennen: Avontuurlijke activiteiten voor een onvergetelijk verblijf

De Ardennen, een prachtig en ruig natuurgebied dat zich uitstrekt over België, Luxemburg en Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende...

Lees meer

Strandhuisjes in nederland: Ontdek een unieke vakantie-ervaring

Nederland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, biedt een unieke vakantie-ervaring in de vorm van strandhuisjes. Deze charmante...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden