Uniek rekreatie

Waarom een vakantiewoning als investering een topbelegging kan zijn

Geplaatst op

Een vakantiewoning die uw spaargeld doet renderen… Bestaat dit of niet? En aan wat voor kost qua verlies van kostbare vrije tijd?

In wat volgt krijgt u een kort en bondig overzicht van de opties. Wees aandachtig, de kans is vrij groot dat u nog iets kunt opsteken op het vlak van recreatievastgoed als belegging.

Vakantiewoningen als vastgoedbelegging kunnen eigenlijk worden opgedeeld in 3 categorieën:

  1. Een vakantiewoning die u vaak gebruikt en die u nooit of sporadisch eens verhuurt aan vrienden en/of familie (doe-het-zelf verhuur van recreatievastgoed)
  2. Een vakantiewoning die u af en toe gebruikt en die voor de rest van de tijd verhuurd wordt door een professionele uitbater (passieve verhuur van vakantievastgoed) – Met belofte om het maximaal huurpotentieel te benutten (zonder contractuele waarborgen)
  3. Vakantiewoning voor gemengd gebruik (passieve verhuur) én met contractueel gewaarborgd huurrendement (uw huurinkomsten en huurrendement op uw geïnvesteerde middelen liggen vast via contract)

 

Doe-het-zelf verhuur van vakantiewoningen

Deze manier van geld verdienen met een vakantiewoning is het meest bekend. U koopt de vakantiewoning, geniet er zelf zo veel mogelijk van en af en toe verhuurt u de unit aan vrienden, kennissen en/of familie.

Qua rendement niets om over naar huis te schrijven, wat qua beleggen toch een groot nadeel is. Een voordeel is natuurlijk wel dat u het aantal bezoekers limiteert (handig indien u maar moeilijk andere mensen vertrouwt of aan smetvrees lijdt (zeker in tijden van Corona)).

De meeste eigenaars zoeken eventueel extra huurders door een advertentie te plaatsen in een lokale streekkrant of door gebruik te maken van een groot online platform met gigantisch bereik (denk aan Airbnb, Tripadvisor en Booking).

Passieve verhuur van vakantiewoningen voor gemengd gebruik

Dit is dé manier om én zelf jaarlijks meerdere weken te genieten van uw vakantiewoning, én om jaarlijks een mooi rendement op te strijken op uw geïnvesteerde eigen middelen.

Het gaat in de meeste gevallen opnieuw over het verwerven van de volle eigendom van een vakantiehuis in het buitenland. Maar in dit geval wordt u als eigenaar compleet uit de wind gezet door de bouwpromotor en uitbater.

Met andere woorden, u woont in het buitenland en de promotor begrijpt dat. U wordt als eigenaar compleet ontzorgd en men neemt alle taken van rentmeesterschap en beheer over van u. Op deze manier kunt u zorgeloos door het leven gaan, zonder vervelende telefoontjes te krijgen van kwade of gefrustreerde huurders…

Dit is qua kopzorgen en vermijden van stress een hele interessante piste. Alles komt op de promotor en uitbater terecht en u heeft er zelf geen last van.

Het nadeel van zo’n formule is dat u traditioneel enkel recht heeft op een variabel rendement, afhankelijk van wat de totale pot heeft ontvangen (verdeeld over alle eigenaars). Een poolsysteem als het ware waarbij u afhankelijk bent van de werkelijke prestaties van de uitbater en de bezettingsgraad van de vakantiewoningen in het resort of vakantiepark.

Dit nadeel kan u counteren door te opteren voor de crème de la crème in het vakantievastgoed: Vakantiewoningen voor gemengd gebruik MET huurgarantie en zeker rendement:

Veilig investeren kan met contractueel gewaarborgde huurinkomsten/rendement

Een vakantiewoning kopen voor gemengd gebruik via een betrouwbare bouwpromotor kan de beste zet blijken. Vooral indien u kunt opteren voor een aankoopformule voor gemengd gebruik, inclusief gewaarborgd jaarlijks rendement.

Zo’n huurgarantie is van goudwaarde daar u niet afhankelijk bent van bezettingsgraden of de toeristische sector in zijn geheel. Neen, u investeert en verwerft de volle eigendom van de recreatiewoning en u weet al wat u de komende jaren zult op zak steken.

Dit is op het vlak van veilig investeren in vakantiewoningen met zekerheid qua rendement de allerbeste strategie. Bijkomend voordeel is vanzelfsprekend de handenvrije en zorgeloze aard van zo’n investering…

Onderschat stress en kopzorgen niet van zelf verhuren van uw vakantiewoning

Vakantieverhuur heeft in de meeste gevallen te maken met korte termijn verhuur en een groot verloop van huurders. Dit gaat gepaard met praktische organisatie zoals schoonmaak en bedden en linnengoed verversen.

In de meeste gevallen betekent dit nogal wat stress en kopzorgen, zeker indien er af en toe huurders opdagen die niet van de gemakkelijkste zijn. Het allergrootste nadeel van doe-het-zelf verhuur van een vakantiewoning (in binnen- of buitenland) is dat u permanent ter beschikking moet blijven van de huurders. Dag en nacht paraat zijn en zelfs voor de kleinste pietluttigheden opgebeld worden… Niet iedereen ziet dit zitten.

Een vakantiewoning voor gemengd gebruik via dewelke u passief rendement kunt opstrijken kan dan de ideale oplossing zijn. U geniet enerzijds van de kracht en stabiliteit van fysiek vastgoed als belegging en anderzijds geniet u jaarlijks in natura van vakantiedagen in de woning.

Mogelijkheden in binnen- en buitenland – Aanbiedingen

Een vakantiewoning als belegging kopen (actief of passief) kan in binnen- en buitenland. Via de link kan u Wereldwijd Leven bezoeken, een Nederlandstalige inspiratiehub voor internationaal georiënteerde investeerders. U kunt er inspiratie opdoen op het vlak van vakantiewoningen en er diverse types vakantiewoningen te koop aantreffen. Zowel voor eigen als voor gemengd gebruik (al dan niet met huurgarantie), diverse types beleggingsvastgoed staan er mooi in de kijker.

Het leukste van dit alles? Het gaat om een uniek aanbod van aanbieders uit binnen- en buitenland (zowel landen in Europa als tot ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden