Uniek rekreatie

Wat houdt body bij koffie in en hoe beïnvloedt je de body?

Geplaatst op

Body in koffie betekent het mondgevoel. Als mensen het over de body van koffie hebben, dan bedoelen ze de zwaarte of het mondgevoel van de koffie op het moment dat je het op je tong hebt. Deze body wordt bepaald door de structuur, stroperigheid en het soortelijk gewicht van de koffie. Magere melk heeft bijvoorbeeld een heel ander mondgevoel dan appelsap of slagroom. IN deze blog vertellen we hoe je de body kunt beïnvloeden.

Manier van koffie branden

Met het branden van de koffie kun je body creëren, maar ook wegbranden. Als je de koffie licht brand, dan krijg je een weinig ontwikkelde body. Brand je de koffie zwaar, dan wordt de meeste body weggebrand. De balans voor koffie met veel body ligt dus ergens tussenin. Dit komt doordat de body voornamelijk gevormd wordt door vetten, suikers en oliën. Deze ingrediënten maken de koffie stroperig en vol van smaak. Door de koffie op de juiste manier te branden, is het mogelijk om veel body in de koffie te krijgen.

Temperatuur van het water

Ook de temperatuur heeft invloed op de body van koffie. Bij een te warme temperatuur van het water wordt de koffie verbrand. Een te koude temperatuur van het water zorgt er juist voor dat er onvoldoende extractie is, waardoor er ook geen body ontstaat. Ook voor wat betreft de temperatuur van het water geldt dat de balans ertussen in ligt. We raden het aan om hiermee dus een beetje te experimenteren.

Andere factoren

Naast de manier van koffie branden en de tempratuur van het water zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed zijn op de body van koffie. Het gaat hierbij om de onderstaande factoren:

  • Hoe meer kalk er in het water zit, des te voller de koffie is
  • Hoe langer de tijd van extractie is, hoe smeer smaak (te lang = weer te veel smaak)
  • Hoe fijner je de koffie maalt, des te meer oppervlak en dus meer extractie

Al met al zijn er verschillende manieren om de body en het mondgevoel van koffie te beïnvloeden. We raden het aan om eens  te experimenteren met verschillende temperaturen. Het is hierbij interessant om te kijken wat voor effect dit heeft op de smaak en body van je koffie.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden