Uniek rekreatie

Wat is een escape room?

Geplaatst op

Je ziet ze overal verschijnen: escape rooms. Is het een hype, of is het een blijvertje. In dit blog leggen we uit wat een escape room precies is en waar je de beste escape rooms kunt vinden.

De betekenis van ‘escape room’

Een escape room is een uitje waarbij je in een bepaalde ruimte – meestal een grote loods – wordt opgesloten. Je krijgt vooraf een bepaalde tijdslimiet waarbinnen je uit de ruimte dient te ontsnappen. Dit doe je door puzzels en raadsels op te lossen. Dat klinkt makkelijker dan het is, want meestal zijn er tussen de puzzels nog verbanden die je moet kunnen combineren om de volgende puzzel op te kunnen lossen.

Een escape room als (bedrijfs)uitje

Een escape room is ideaal als bedrijfsuitje. De meeste escape rooms hebben ruimte voor circa 4-20 personen tegelijk. Door groepen te vormen zorg je er echter voor dat je een beetje gezonde competitie kunt toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een prijs uitreiken aan het groepje dat het snelst uit een bepaalde ruimte ontsnapt. Hierdoor geef je een extra leuke twist aan je bedrijfsuitje.

Creatief en actief met je vrienden

Leer je vrienden/familie/kennissen nog beter kennen met een escape room. Met een escape room ontdek je de denkwijze, maar ook hoe fanatiek je bondgenoten zijn. Wie kan er het slechtste tegen zijn verlies of wie is de echte doorzetter? Je maakt het allemaal mee tijdens deze unieke activiteit.

De beste escape rooms van Nederland

Het aantal escape rooms in Nederland groeit als kool. Er komen wekelijks nog steeds nieuwe escape rooms bij, waardoor je dus nooit uitgepuzzeld bent. Een van de beste escape rooms in Nederland hebben wij doorstaan bij VVC. Er zijn hier verschillende escape rooms beschikbaar die je zelf mag kiezen. Doe je het liever op eigen locatie? Je kunt bij VVC zelfs een escape room op locatie boeken!

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden