Uniek rekreatie

Wat moet je doen als je boot gezonken is?

Geplaatst op

Hopelijk moet je het nooit ervaren, maar als je een boot hebt, loop je nu eenmaal een hele kleine kans dat hij door bepaalde omstandigheden zinkt. Natuurlijk kan je boot zo niet in het water blijven liggen, waardoor je beroep moet doen op een gespecialiseerd bedrijf.

Laat het zo snel mogelijk lichten

Belangrijk om te weten is dat een gezonken boot zo snel mogelijk uit het water moet gehaald worden. Wanneer je daar te lang mee wacht, loop je namelijk het risico om een milieuboete te krijgen. Bij het zinken van een schip kunnen er giftige stoffen zoals benzine en olie beginnen lekken en in het water terechtkomen. Deze stoffen tasten dan logischerwijs ook de natuur, het water en de dieren aan. Om dit te voorkomen, wordt het aangeraden om zo snel mogelijk contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf.

Bepaal wat je er mee wil doen

Zodra de boot is gelicht, is het natuurlijk ook de bedoeling dat je weet wat je met de boot wil doen. Indien de schade beperkt is, kan je ervoor kiezen om het helemaal op te knappen en er terug gebruik van te maken. Als je de boot niet meer wil gebruiken, is er een mogelijkheid om de boot meteen te verkopen aan het bedrijf in kwestie. Zij recycleren dan nog eventuele onderdelen.

Verschil tussen hozen en lichten

Er is een belangrijk verschil tussen het hozen en het lichten van een boot. Met hozen wordt verwezen naar het wegpompen van het water uit de boot. Het lichten van een gezonken boot, is het uit het water halen van de boot. Nadien wordt de boot afgevoerd naar het bedrijf in kwestie.

Gerelateerde berichten

Ontdek Curaçao op eigen tempo: Auto huren op het eiland

Curaçao, een parel in de Caraïbische Zee, staat bekend om zijn idyllische stranden, rijke cultuur en kleurrijke architectuur. Om het eiland in al...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden