Uniek rekreatie

Wat te doen in Hengelo?

Geplaatst op

Ben je van plan om een dagje of weekendje naar het mooie Hengelo te gaan? Dan ben je vast vooraf aan het kijken wat je daar precies kunt doen. Hengelo is een stad in de provincie Overijssel waar genoeg te beleven valt. Hieronder meer informatie over wat er allemaal te doen valt in Hengelo.

Museums 

Hengelo is van oorsprong een metaal en industriestad en kent een rijke geschiedenis met enkele museums. Ben je een liefhebber van museums? Dan zijn er zeker twee of drie gevestigd in de stad zelf die je kunt bezoeken. 

Shoppen

Je kunt in Hengelo naar hartenlust shoppen. Er zijn genoeg boetiekjes en winkels van (on)bekende modemerken gevestigd. De meeste winkels zijn gevestigd in het centrum van Hengelo. Ook is er in het weekend een markt te vinden met allerlei leuke kraampjes. Ook in de wijken rondom het centrum kun je leuke winkeltjes vinden waar je lekker doorheen kunt wandelen of iets leuks kunt uitkiezen voor jezelf of voor een ander.

Eten en drinken

in en buiten het centrum van Hengelo zijn er genoeg leuke cafés, restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Ook zijn er genoeg kroegjes te vinden, waar je je onder het genot van een alcoholische versnapering een avond prima kan vermaken. Leuke high tea locaties in Hengelo zijn er ook voldoende als je zin hebt in thee gecombineerd met zoete en hartige hapjes. 

Natuur en wandelen

in- en rondom Hengelo is er ook genoeg groen en natuur te vinden. Ben je een wandel of fietsliefhebber? Dan kun je je hart in deze omgeving ophalen. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes te vinden die je langs de mooiste plekken van Hengelo brengen. Je kunt bijvoorbeeld door het bos heen wandelen, maar ook naar de uitkijkpost of samen met de kinderen naar het waterpark wandelen of fietsen, zodat zij zich lekker in het water kunnen vermaken. Ook is het mogelijk om een stadswandeling onder leiding van een gids te lopen. Zo kom je direct alle ins en outs over Hengelo te weten.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden