Uniek rekreatie

Welke fietsaccessoires heb ik nodig?

Geplaatst op

Of je nu al een fiets hebt of van plan bent om een fiets te kopen, je moet overwegen om er accessoires bij te bestellen. Sommige daarvan zijn essentieel, zoals een helm, basisveiligheidsuitrusting of een reparatie set. Anderen moeten alleen in overweging worden genomen als je over het budget beschikt of als je genoeg rijdt om het gebruik ervan te rechtvaardigen.

Fietskleding

Zichtbare of reflecterende uitrusting is erg belangrijk, vooral bij weinig licht (dageraad, schemering, nacht, regen) of in het verkeer. Heldere, reflecterende kleuren zoals oranje of geel geven je een grotere kans om gezien te worden. Het is mogelijk om veiligheidsuitrusting te kopen bij verschillende verkooppunten, waaronder fietswinkels, warenhuizen en verkeersveiligheidswinkels. Het aanbod van kleding voor de fietser is verbluffend en gespecialiseerd.

Spiegels

Als je lang reist of op reis bent, kunt je een spiegel nuttig vinden zodat je kunt controleren welke auto’s of ander verkeer achter je aankomt en je zich op de juiste manier kunt verplaatsen. Deze kunnen gemakkelijk aan het stuur of aan je helm worden geklemd.

Fietsslot

Als je je fiets waardeert, wil je investeren in een goed fietsslot. Hoe beter deze zijn, hoe duurder ze worden, en de echt goede zijn vrij onfeilbaar, dus verlies je sleutel niet.

Reparatiesets

Wanneer je fietst moet je een basisreparatieset meenemen met daarin een lekke bandenset, reserveband en een multi-tool voor het maken van basisaanpassingen. Deze dingen kunnen worden gemonteerd in fietstassen die aan het zadel worden bevestigd. Je hebt misschien andere gereedschappen voor fietsonderhoud die je thuis hebt, maar als je op stap gaat met fietsen, moet de basisreparatieset alles zijn wat je nodig hebt.

Fietspompen

Fietspompen zijn vandaag de dag zeer gebruiksvriendelijk, hoewel de soort die je nodig heeft afhankelijk is van het ventiel van je banden. Zorg ervoor dat je dit controleert voordat je een pomp aanschaft. Traditionele modellen hebben een verlengstuk nodig dat aan het ene uiteinde van de pomp wordt vastgeschroefd, maar nieuwere modellen passen direct op het ventiel en het is mogelijk om dezelfde pomp te gebruiken voor zowel mountainbike als racefietsbanden. Informeer bij je fietsenmaker naar de juiste bandenspanning voor het oppompen van je banden. je vindt het drukbereik ook op de zijkant van je band afgedrukt.

Fietslichten

Als je van plan bent om in het donker te gaan fietsen, moet je een voor- en achterlicht gebruiken, of op zijn minst reflecterende lichten installeren. Verlichting wordt meer gebruikt om je zichtbaar te maken voor anderen dan het verlichten van je weg, hoewel als je ’s nachts door het bos rijdt, je een sterk licht nodig heeft. Controleer altijd je batterijen voordat je op weg gaat, laad ze op of neem een reserve set zodat je niet opraakt. Sommige lichten worden geleverd met een generator die tegen je voor- of achterband duwt (wanneer deze ingeschakeld is), die elektriciteit opwekt terwijl je trapt. Hierdoor zijn er geen batterijen meer nodig.

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden