Uniek rekreatie

Zo kies je de juiste muziek voor een feest

Geplaatst op

Madonna, The Beatles of toch Justin Bieber? Er zijn onwijs veel verschillende liedjes die je kunt draaien op je feest, maar hoe kies je nu de juiste muziek? Je weet waarschijnlijk wel wat voor genre jij leuk vindt, maar waar houden je gasten van? Muziek is een belangrijk onderdeel van jouw feest, het is namelijk een echte sfeermaker. In dit artikel delen we een aantal tips met je die het makkelijker maken om de juiste muziek te kiezen. 

Denk aan je gasten 

Voordat je al jouw favoriete liedjes in een afspeellijst zet of een house-DJ inhuurt, is het belangrijk om aan de gasten te denken. Vraag jezelf af wat voor muziek zij leuk zouden vinden. Meestal hebben feestjes wel een bepaalde leeftijdsgroep, denk aan jongeren, volwassenen of juist een mix van allebei. Het is het leukste als je muziek draait die bij de soort gasten past. Zo kun je op een verjaardagsfeest van iemand die 50 is geworden gerust oude 80’s hits draaien, maar dit is misschien niet zo leuk bij een sweet 16 party.  

Stel een Spotify-afspeellijst samen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een allround-DJ in te huren die alle soorten muziek draait, maar je kunt het ook veel simpeler aanpakken. Als je niet al te veel geld uit wilt geven aan het feest is het een mogelijkheid om een Spotify-afspeellijst te maken. Dit kost je geen geld en is ook nog eens snel gedaan. Gooi al jouw leuke feestliedjes in de lijst en vraag vrienden of familie of zij er ook een paar leuke songs in willen zetten. Zo draai je op je feestje verschillende soorten muziek en is er voor ieder wat wils. 

Een leuk bandje boeken

Wil je je feest toch iets persoonlijker maken? Een live-band is goed in staat om je feest intiem en sfeervol te maken. Of je nu op zoek bent naar een band die liedjes uit de jaren negentig kan zingen of naar een klein orkest dat klassieke stukken speelt, een coverband voegt leven toe aan je feest. Ga natuurlijk wel een coverband boeken die past bij het soort feest dat je geeft. Op een bruiloft kies je logischerwijs voor een andere band dan op een klein verjaardagsfeest. Houd er rekening mee dat sommige bands een specifieke specialisatie hebben en niet alles kunnen zingen wat jij vraagt. Zoek voor het boeken genoeg informatie op internet of vraag eens rond in je vriendenkring. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden