Uniek rekreatie

Zo verklein je de kans op inbraak in je camper

Geplaatst op

Ga je binnenkort op campervakantie, dan is de beveiliging van je geliefde voertuig van groot belang. Inbraak in campers komt namelijk geregeld voor, waardoor je vakantie van het ene op het andere moment kan worden verpest.

In dit blog vertellen we je hoe je kans op inbraak in je camper kunt verkleinen. Bedenk dat als je niet genoeg budget hebt om alle maatregelen te nemen, dat iedere actie die je neemt bijdraagt aan het beveiligen van je camper.

Installeer een versnellingsbakslot

Een versnellingsbakslot, ook wel een ‘Bearlock voor campers’ genoemd, zorgt voor vergrendeling van de versnellingspook, hierdoor is het niet meer mogelijk om vanuit de bestuurderscabine te schakelen.

Een versnellingsbakslot voor campers is dus een bijzonder effectief middel om bij een inbraak te voorkomen dat je camper buit wordt gemaakt. Want eerlijk is eerlijk: je spullen kun je nog relatief eenvoudig opnieuw kopen, maar een nieuwe camper levert veel meer rompslomp op.

Investeer in raamdecoratie

Raamdecoratie is niet alleen handig om te voorkomen dat het bloedheet wordt in de camper, maar het zorgt er ook voor dat je van buitenaf niet naar binnen kunt kijken in de camper. En dat helpt om de kans op een inbraak te verkleinen. Als van buitenaf immers niet zichtbaar is wat er te halen valt zijn inbrekers over het algemeen minder snel geneigd om een inbraakpoging te wagen.

Installeer sensorverlichting aan de buitenzijde van je camper

Sensorverlichting is een goedkoop, maar zeer effectief middel om inbrekers af te schrikken. Plaats daarom sensorverlichting bij de toegangspunten van je camper. Als inbrekers ergens niet van houden is het wel als ze ineens in de spotlights staan terwijl ze een inbraakpoging wagen.

Installeer een motorkapslot

Met een motorkapslot zorg je voor een extra stevige vergrendeling van de motorkap. Onder de motorkap bevinden zich namelijk waardevolle onderdelen, zoals bijvoorbeeld de motormanagement-unit. Zonder dergelijke onderdelen staat je vakantie letterlijk stil, dus een motorkapslot is absoluut een zinvolle investering voor het beveiligen van je camper.

Maak gebruik van camperplaatsen

Een camperplaats is een parkeerplaats die speciaal voor campers is aangelegd. Camperplaatsen vind je in vrijwel alle landen, omdat het niet is toegestaan om zomaar in het ‘wild’ je camper neer te zetten en vakantie te vieren.

Het grote voordeel van camperplaatsen is dat er andere mensen met een camper staan. Op die manier zorg je met elkaar voor sociale controle en verklein je de kans op een inbraak.

Vul dit artikel aan

Tot zover onze tips om de kans op een inbraak in je camper te verkleinen. Heb je zelf nog een andere waardevolle tip? Deel hem dan met ons, op die manier breiden we dit artikel steeds verder uit en helpen we elkaar als campereigenaren om onze vakanties veiliger te maken. Fijne vakantie!

Gerelateerde berichten

Ontdek de Ardennen: Avontuurlijke activiteiten voor een onvergetelijk verblijf

De Ardennen, een prachtig en ruig natuurgebied dat zich uitstrekt over België, Luxemburg en Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende...

Lees meer

Strandhuisjes in nederland: Ontdek een unieke vakantie-ervaring

Nederland, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige stranden, biedt een unieke vakantie-ervaring in de vorm van strandhuisjes. Deze charmante...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden