Uniek rekreatie

Zwaarden wereldwijd nog steeds geliefd

Geplaatst op

Zwaarden zijn wereldwijd nog steeds populair. Eeuwenoude tradities en geschiedenissen zijn verbonden met het zwaard. Het is een niet alleen een veel gebruikt symbool, ook worden zwaarden in veel verschillende sporten nog gebruikt. De oorsprong van het zwaard ligt in de bronstijd. Dolken werden verlengd en zo is de evolutie van het zwaard over de hele wereld verlopen. De materialen en afmetingen en vormen verschillen enorm vanwege de functie. Ruiters te paard konden met langere zwaarden uit de voeten dan wanneer er binnenshuis werd gevochten. Met een lang zwaard zou het plafond kunnen worden geraakt. Iedere strijd heeft zijn eigen zwaard.

Op de sportclub of binnenshuis voor de sier

De katana is een zwaard wat onder andere wordt gebruikt voor het oefenen van zwaardslagen. Deze tak van sport heet tameshigiri. Deze eeuwenoude technieken worden in leven gehouden en doorgegeven van generatie op generatie. Traditionele zwaarden kopen via de webwinkel is prettig, informatief en overzichtelijk. Traditionele zwaarden worden vanuit Japan geïmporteerd. Certificaten van echtheid worden meegeleverd, maar de kwaliteit spreekt voor zich. Waar men vroeger, voor een dergelijk kunststuk, de wereld over moest is het tegenwoordig makkelijk online winkelen.

Hoogwaardige kwaliteit en schoonheid gecombineerd

Grondstoffen voor de zwaarden zijn met de grootste zorg uitgekozen. Bij het maken van een samoerai zwaard zijn niet alleen de materialen, maar ook de technieken van het vervaardigen ontzettend belangrijk. Door de tijd heen zijn er veel beroemde zwaarden makers geweest en hebben hun kunst op aarde achtergelaten. Een zwaard van hoogwaardige kwaliteit wordt niet in een middag gemaakt. Het staal wordt telkens opnieuw gevouwen zodat er een supersterk eindproduct ontstaat. Kostbare zwaarden blijven prachtig om naar te kijken. Een exclusief katana of samoerai zwaard hanteren is heel bijzonder.

Onderhoud en materialen

Op de internetpagina staat duidelijke uitleg over het onderhoud van traditionele zwaarden. Of een zwaard nu als gereedschap bij de sport wordt gebruikt of dat het thuis siert als kunststuk, zwaarden hebben onderhoud nodig. Het verzorgen met de juiste materialen geeft ook een stuk geestelijke rust. Zeker bij het beoefenen van de tameshigiri is een scherp zwaard belangrijker want het snijdt nu eenmaal beter dan een botte bijl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden