Uniek rekreatie

Kleding voor een artiest: wat kies ik?

Geplaatst op

Het hangt helemaal van de avond en de muziekstijl af welke kleding de artiest aan wil trekken. Er zijn natuurlijk legio opties waaruit je kunt kiezen. Het kan gaan om jasjes, broeken of zelfs veters. Wat je ook zoekt er zijn wel 20 variaties van. In deze blog nemen we er een aantal met je door.

Disco

Als je speelt in een discoband of dj bent van voornamelijk discoplaten? Dan is een flash glitter outfit precies wat je nodig hebt. Je moet natuurlijk net zoals die discobal aan het plafond shinen op het podium. Het is een muziekstijl met een boel swing, dus je moet er lekker in kunnen bewegen. Sommige mensen gaan zelfs rolschaatsen op discomuziek. Dus kies voor kleding die goed en comfortabel zit.

Rock

Een beetje afhankelijk van het soort rock dat je speelt, zijn er verschillende stijlen kleding die je kunt kiezen:

  • Een houthakkersvest is precies goed voor grunge, een stijl die bekend was in de jaren negentig.
  • Trek een strakke spandexbroek aan als je gaat voor 80s rock of glamrock uit de jaren zeventig.
  • Ben je meer van de metal (eigenlijk een beetje een apart genre) dan kun je kiezen voor veel leer en puntig ijzer. Hetzelfde geldt voor punk.
  • Psychedelische rock vraagt om gekleurde T-shirts en eventueel een lerenbroek. Net zoals Jim Morrison van The Doors.

EDM

Bij elektronische dansmuziek heerst net echt een dresscode. Je kunt gewoon kleding aantrekken die je wilt. Een beetje modern is al snel goed. Bij themafeesten wil het nog wel eens zijn dat je kleding daarop aangepast is. Bijvoorbeeld iedereen in het wit of zwart. Is het feest wat extravaganter, dan komen leer en latex weer om de hoek kijken. Het is maar net waar je zin in hebt als dj of live muzikant in genre.

Blues

Bij blues is het allemaal lekker basic, niet zoveel opsmuk. Een hoed zie je wel eens en ringen. Een lerenbroek is vaak ook wel een van de attributen. Je ziet veel blueszangers met een zonnebril. Een hele bekende in het rijtje blueszangers is natuurlijk John Lee Hooker. Laat je inspireren door bekende artiesten en neem het leukste van ze over.

Eigen stijl

Een andere benadering is natuurlijk ook mogelijk, dan kies je zelf gewoon je stijl uit. Het is niet zo dat je moet doen wat de anderen ook doen. Zo kun je misschien de trend een beetje bepalen. Maar misschien kun je je toch een laten inspireren door de bestaande cultuur. Blues spelen in gekke kleding kan wel, bijvoorbeeld in een smurfenpak, maar dat wordt snel gezien als een grap.

Conclusie

Als artiest kun je jezelf stylen, van het puntje van je schoenen tot het uiteinde van je hoed. De juiste kleding bij een toffe muziekstijl, dat maakt de avond helemaal top!

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden