Uniek rekreatie

Lekker crossen in Amsterdam op een fiets: de leukste plekjes!

Geplaatst op

Er zijn enorm veel dingen die je kunt doen in Amsterdam op de fiets. De leukste plekjes bekijken van onze hoofdstad doe je op een fiets. In deze blog zijn we Amsterdam ingedoken om je te kunnen informeren over de leukste fietstochten om te doen. Check ze in deze blog en laat je inspireren. Zo’n fietstocht doe je het allerlekkerst op een Urban E-bike Amsterdam.

Fietsen door de Jordaan

Johnny Jordaan en Tante Leen het zijn iconen uit de Jordaan. Een wijk die tegenwoordig aan de yuppen behoort en daarmee zijn status als volkswijk kwijt geraakt is. Toch vind je er nog de sfeer van vroeger, die kun je al fietsende lekker opsnuiven.

Historische fietstocht

In Amsterdam vinden we talloze plekken waar een merkwaardige historische lading hangt, de stad is natuurlijk het toneel geweest van talloze historische gebeurtenissen. Een fietstocht langs al deze plekken is een heel bijzondere ervaring. Van de Gouden Eeuw langs de Tweede Wereldoorlog, via de jaren zestig terug naar onze tijd. Het is een plek waar de geschiedenis in de lucht hangt.

Architectuur

Het is mogelijk om met een expert rond de vele architectonische hoogstandjes te fietsen. Je krijgt dan veel oude en nieuwe architectuur te zien. Natuurlijk word je door de expert bijgepraat over de techniek achter de gebouwen en krijgt leuke feiten gepresenteerd. Een tour voor geïnteresseerde leken en experts.

Kroegentocht

Kijk al die leuke culturele dingen horen erbij, zijn interessant en maken Amsterdam wat ze is, maar er is ook een andere kant van de stad, namelijk het uitgaansgebied en de vele kroegen en clubs om te genieten van muziek, een borrel en dans. Daarom mag de old school kroegentocht zeker niet ontbreken in ons overzicht. We raden je wel aan om vroegtijdig een hotel in Amsterdam te boeken, gewoon om na de tocht lekker te kunnen uitrusten van al dat fietsen.

Conclusie

Amsterdam is een echte fietsenstad. Je ziet ze ook met duizenden langs de grachten staan en er worden ook jaarlijks massaal honderden fietsen uit de gracht gevist, het is deel van de Amsterdamse cultuur. Nederland heeft als fietsland heel wat mooie tochten voor je, check het en laat je inspireren, maar Amsterdam is toch echt een hoogtepuntje.

Meer lezen?

Wil je meer weten over uitjes in Nederland, waar je heerlijk kunt ontspannen? Check dan de tips op onze site en geniet meer van Nederland!

Gerelateerde berichten

Harmonie tussen natuur en comfort: Center Parcs Villages Nature

Center Parcs Villages Nature, gelegen in de buurt van Parijs en Disneyland Paris, biedt een unieke vakantie-ervaring die natuur, ontspanning en...

Lees meer

Over ons

Op onze site lees je meer over de tofste dingen om te doen met je vrije tijd. Check onze blogs voor inspiratie.

Contactgegevens

Via info @ uniekrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden